Vicent Pellicer Rocher
per mesgandiagrup

7. Vicent Pellicer Rocher (COMPROMÍS). 70 anys. Jubilat. Historiador de l’art.

Vaig nàixer el 1949 i sóc llicenciat en Geografia i Història amb l’especialitat Història de l’Art i Diploma d’Estudis Avançats per la Universitat de València.

He treballat a l’Arxiu Històric Municipal, Gerent del Museu Arqueològic durant 4 anys i comissari de les exposicions municipals de la Casa de la Marquesa i Coll Alas. Membre del Consell General del CEIC “Alfons el Vell” durant dues legislatures. El meu interés per posar en valor el nostre patrimoni artístic em va dur a identificar Pere Compte com a autor de l’acabament de la Col·legiata. Així mateix alguns autors de la col·lecció de les clarisses com Josep de Ribera, Vicent Macip, Pieter Coecke van Aelst, Paolo Matteis, Nicolau Borràs, Maria Evangelista Enríquez de Guzmán, Pedro de Mena o Francisco Salzillo. Tinc l’orgull de ser el creador del Museu de les Clarisses i l’ideòleg del futur Museu d’Etnologia (MEGa). De resultes de les meues investigacions he publicat -Evolució arquitectònica i constructiva de la Seu… (2002) Els tresors de les clarisses (2003) Història de l’Art de la Safor-Valldigna (2007) Història de la Setmana Santa i altres manifestacions de religiositat popular (2007) Pietat i Art (2009) La Seu de Gandia (2011) El Museu de les clarisses. Un llegat dels Borja/Borgia, ducs de Gandia (2014) Bonne de Carlat. Orígens del convent de Santa Clara (2015) També he identificat obres del Palau Ducal disperses per la geografia espanyola; notícies que he publicat en premsa. Encara em queden moltes forces per continuar treballat per la nostra ciutat, la història de la qual ha de ser un referent permanent per a tots els amants de la història dels Borja, dels nostres clàssics i de l’art en general.

Write your comment here ...

Deixa un comentari