El vice alcalde, Josep Alandete, i el coportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar dels principals acords als quals s’ha arribat durant la celebració de la Junta de Govern.

El primer lloc, Prieto ha informat que la Junta de Govern ha transmés la seua felicitació al Palau Ducal per la concessió d’un dels Premis Turisme Comunitat Valenciana 2019. En concret, el Palau ha obtingut el seu reconeixement en la Modalitat 1 per la seua aposta per projectes d’investigació i base innovadora aplicats a l’activitat turística.
La Fundació que gestiona el Palau Ducal, composta en bona part per participació municipal, rep aquest reconeixement per la bona faena que realitza cada dia. És un al·licient per al sector que ens porta a seguir en la línia de millorar per a competir millor amb altres destinacions” va declarar Prieto.

També en l’àmbit del Turisme, Prieto ha informat que la Junta de Govern ha aprovat tota la tanda d’ajudes directes de l’Ajuntament de Gandia per a foment de l’activitat turística enfront de la crisi sanitària.

Una convocatòria on es recollien tres capítols diferenciats d’ajudes:
– Per a establiments hotelers i càmpings
– Per a empreses turístiques amb la distinció SICTED
– Per a espais i recursos de caràcter turístic

Tal com ha informat Prieto, l’Ajuntament de Gandia va ser dels primers a posar en marxa una línia d’ajudes en exclusiva per al sector turístic. Una iniciativa treballada en el si del Consell Econòmic i Social i que també va comptar amb el suport i participació del mateix sector turístic.

Una vegada analitzades les peticions, les ajudes ascendeixen a un total de 307.539,06 € i tindran 36 beneficiaris. 20 destinades a establiments hotelers i càmpings, 14 a empreses turístiques amb la distinció SICTED i 2 a espais i recursos de caràcter turístic.

Fora d’aquestes empreses, hi ha 10 sol·licituds que han quedat fora de la línia d’ajudes perquè encara estan pendents de resoldre algun problema amb la documentació. Sobre aquestes peticions Prieto ha destacat que “com en altres ocasions, no rebutjarem aquestes peticions. Hem donat un nou termini als sol·licitants perquè solucionen i esmenen la documentació que han presentat”.

Sobre aquestes ajudes, Prieto ha recordat que aquestes van en la línia d’impulsar els sectors econòmics afectats per la pandèmia i d’ajudes a les empreses per a pal·liar els efectes econòmics negatius de la COVID-19. “Farem tot el que siga necessari i les vegades que siga necessari per a seguir en aquesta línia d’ajudes als sectors productius de la ciutat” va finalitzar Prieto.

Per part seua, el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, va informar de l’Edicte de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat pel qual s’aprova la modificació número 83 del Pla General d’Ordenació Urbana de Gandia.

Una modificació que afecta el trinquet situat en el barri de Roís de Corella i sobre el qual Alandete ha recordat que es tracta d’una obra que va iniciar el Partit Popular durant la seua legislatura i que ha acabat en els tribunals. “Nosaltres no compartíem l’infraestructura ni les formes en les quals es va fer però una vegada vam accedir al govern, l’única cosa que hem pogut fer és adequar l’ordenació urbana de l’entorn perquè el trinquet puga ser utilitzat per la ciutadania” “S’han hagut d’elaborar multitud d’informes de diversos àmbits i augmentar l’ús de les instal·lacions esportives en el PGOU perquè poguera ser acceptada. Hem fet els deures perquè els recursos econòmics destinats a aqueixa infraestructura no es perden“.

Write your comment here ...

Deixa un comentari