La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, acompanyada del vice-alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, va visitar ahir la primera fase de l’adequació urbana al parc Ausiàs March, amb un pressupost d’adjudicació de 316.000 €, finançada al 100 % per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles.

Alandete va recordar que des de la regidoria d’Urbanisme han estat actuant i seguiran fent-ho amb projectes que mostren “eixa ciutat amable, sostenible on es puga anar-hi a tots els llocs a peu o en bicicleta. I aquesta primera fase n’és un exemple; una actuació que té a veure amb el trencament de la barrera mental del riu, connectant el centre de la ciutat amb el barri de sant Enric i el passeig fluvià del Serpis i que ha millorat la qualitat urbana de tot l’espai, tot i que falta encara el mobiliari, i que permet que eixa barrera no existisca. És important perquè també serà un dels nostres itineraris a peu al nou hospital. Una ciutat vista des dels ulls del vianant, eixa és una de les premisses del Govern del Serpis”.

“He volgut conèixer de primera mà els projectes que l’Ajuntament està duent endavant des de l’àrea d’Urbanisme en benefici de la mobilitat sostenible i de la ciutadania. Com ara, l’ampliació del passeig, inversió finançada al cent per cent amb ajudes de la Diputació la legislatura anterior, i que permet connectar la ciutat de Gandia en un eix que pot arribar fins a l’hospital”. La diputada espera que el nou pla d’Inversions 2020-2021 de l’ens provincial aporte més ajudes a actuacions com aquesta que milloren la mobilitat sostenible, “i que ens permetrà gaudir de la ciutat i de la nostra salut de la forma més saludable possible”.

En aquest sentit, una altra actuació projectada i que es complementa amb aquesta primera fase d’adequació urbana del parc d’Ausiàs March és la d’adequació i ampliació del pont nou, completant així l’itinerari a peu ja existent fins a l’hospital. “Perquè és un itinerari fonamental per a la mobilitat sostenible de la ciutat”, ha assegurat el vice-alcalde. Urbanisme Gandia també té previstes actuacions d’ampliació dels espais per a vianants a altres barris com el Centre Històric, el Grau…

Connectar en bici la platja i la Marjal

D’altra banda, Gimeno també va visitar l’Auir, on el director general de Medi Natural de l’àrea de Gestió Responsable del Territori, Daniel Muñoz, li va mostrar sobre el terreny el projecte que el seu departament està redactant i que consisteix en “connectar el carril bici de la platja, donant-li continuïtat a través de la Marjal de la Safor amb els pobles de Xeraco i Xeresa. El projecte modificarà un poc l’estructura del carrer Ribera Baixa amb la creació de carril bici i passeig arbrat, que també continuarà el famós passeig dels Eucaliptus”, va explicar Muñoz.

Per la seua banda, Gimeno va assegurar que des de l’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València “sempre ens agrada conèixer aquests projectes per a tindre’ls en compte a efectes de possibles inversions que puguem fer-hi o d’acords als quals arribem amb la Generalitat per a escometre aquests tipus d’actuacions, a banda de les subvencions que puguem aportar-hi”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari