La platja de Gandia es prepara per a afrontar una gran revolució en termes d’infraestructures urbanes. L’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, ha comparegut en roda de premsa acompanyada pel regidor de Serveis Bàsics i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell; el president de la Junta de Districte de la Platja, Ferran Martínez; i el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, amb la finalitat d’anunciar la posada en marxa d’obres de millora de la qualitat urbana en el passeig Marítim Neptú i diversos vials com són Cibeles, Illes Balears i Clot de la Mota.

Aquestes actuacions compten amb una inversió de 1,5 milions d’euros. Del total, 703.000 euros es destinaran al passeig Marítim Neptú, 236.000 euros al carrer Cibeles, 317.000 euros al carrer Illes Balears i 189.000 euros al carrer Clot de la Mota. L’objectiu és augmentar la qualitat de vida dels veïns i visitants de la platja, resoldre els problemes en el nucli antic (no sols es realitzen les obres per estètica sinó per a millorar la xarxa de clavegueram), així com créixer com a destinació turística. Els treballs començaran demà en el passeig Marítim, i en la resta de vials quan aquests finalitzen. Les obres duraran tres mesos i generaran al voltant de 30 llocs de treball.

Aquesta ambiciosa iniciativa està emmarcada dins del Pla de Vials, i ha sigut possible gràcies a la bona gestió econòmica del govern, que ha permés una modificació pressupostària a càrrec del romanent de tresoreria dels comptes municipals de 1,6 milions d’euros. “Ara és quan cal invertir per a donar un impuls als nostres recursos turístics, com és el cas del passeig marítim Neptú, dinamitzant els nostres sectors productius i l’economia de la nostra platja”, ha declarat Diana Morant, qui ha recordat que l’Ajuntament també ha destinat 4,5 milions d’euros per a combatre el covid-19.

Les actuacions

En el cas del Passeig Marítim, es tracta d’una actuació necessària en un dels llocs que és el millor aparador per al turisme. Una façana marítima que va ser renovada fa 20 anys i que ha anat deteriorant-se amb el pas del temps. Els treballs, segons ha explicat Miguel Ángel Picornell, abastaran des de la rotonda del Club Nàutic fins a l’hotel RH Bayrén. Es repararà el vial i se substituirà llamborda redona per un altre quadrat fins a elevar la calçada a l’altura de les vorera per a convertir tota la calçada en una mateixa plataforma. A més s’eliminaran els passos de vianants elevats. Amb aquesta actuació es pretén consolidar un espai que ha sigut molt ben rebut per la ciutadania i els visitants com L’Estatge.

Quant als altres tres carrers: Clot de la Mota comptarà amb una intervenció d’asfaltat, i en Cibeles i Illes Balears s’escometrà una actuació integral. En ambdues se substituiran conduccions de clavegueram, pluvials i aigües potables a més de les voreres, l’asfalt i el mobiliari. “Aquestes vies es van executar a principis dels anys 60 quan no es contemplava la construcció de col·lectors, per la qual cosa aprofitarem per a introduir aquest aspecte i, en el cas del carrer Illes Balears es col·locarà arbratge”. Picornell ha explicat que el Pla de Vials ha permés la contractació de 86 persones entre gener i juny a les quals cal sumar les 30 que participaran en els treballs presentats hui.

Gandia, ciutat sostenible

Gandia continua millorant zones urbanes perquè “som i volem continuar sent una ciutat sostenible”. Aquestes intervencions, de fet, eliminen barreres físiques al mateix temps que s’incorporen més carrils-bici o zones verdes. La intenció és generar més espais amables i saludables amb projectes de qualitat urbana que milloren la seguretat i la qualitat de vida de les persones i són respectuosos amb el medi ambient”.

Aquestes actuacions formen part d’una estratègia conjunta on també estan projectes com el col·lector de pluvials del *Clot del Bri, el bulevard, o el pla de Sostenibilitat Turística. “Es tracta de tot un bacteri d’accions destinades a provocar una revolució d’infraestructures a la platja per a convertir-la en un espai d’oportunitats”, ha explicat Morant.

65 milions d’euros d inversió a la platja

Ferran Martínez, per part seua, va destacar que fa dècades que no s’ha realitzat tal quantitat d’inversions a la platja. L’actual govern ha aprovat o es troba executant obres per valor de més de 25 milions d’euros. “Totes aquestes actuacions s’han fet amb coherència i buscant la transformació de la platja. Hem d’enfortir-nos en moments de feblesa perquè quan isquem d’aquesta situació estiguem més ben posicionats davant altres destins”. Aquestes obres “milloren la qualitat de vida de residents i visitants, i enforteixen l’activitat empresarial del sector turístic”.

Durant la roda de premsa també s’ha abordat el que s’ha qualificat com el “salt qualitatiu” respecte a les infraestructures que es donarà durant aquesta legislatura gràcies a una inversió pública de 25 milions d’euros als quals se sumen els 1,5 milions de millora en els vials de la platja i el Grau; el nou Bulevard de la Natzaret-Oliva (2,5 milions); el depòsit de pluvials en Clot de la Mota o el PAI d’equipaments privats de la platja. A totes aquestes quantitats s’afigen els prop de 40 milions d’euros procedents de la inversió privada com el nou hotel Caleia Gandia SPA on entre la construcció de l’hotel, el residencial i la compra dels terrenys s’han mobilitzat prop de 30 milions d’euros.

Write your comment here ...

Deixa un comentari