Com cada dilluns, els co-portaveus de l’executiu han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la reunió de la Junta de Govern Local celebrada aquest matí.

Així, en primer lloc, l’edil delegat de Govern Obert i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha informat que la Junta de Govern local ha aprovat la cinquena remesa de sol·licituds, 113, d’ajudes directes Parèntesi Gandia, dins el Pla Resistir de la Generalitat, i que ja es podrien pagar a finals de setmana per un valor superior als 200.000 euros. Si les sumem a les concedides ja, estem parlant de 540, el que representa el 78 % de les 712 presentades fins a primera hora del matí de hui.

A l’igual que la setmana passada, en els pròxims dies es podria celebrar una altra Junta de Govern Local extraordinària per tal d’aprovar altres 16 pendents, a data de hui.

En total, a finals de setmana s’hauria pagat ja 1.254.528 d’euros. La mitjana de pagament és de 4 a 5 dies i dins de la mateixa setmana d’aprovació per part de la Junta de Govern Local.

“La filosofia és l’agilitat en els tràmits i en els pagaments, perquè no es pot esperar, ja que les ajudes volen pal·liar el parèntesi en l’activitat generat per la pandèmia.”

Prieto també ha anunciat que el govern local ja està treballant en una segona edició de les ajudes Parèntesi Gandia, que incloga les sol·licituds que no s’han pogut pagar, perquè corresponen a activitats econòmiques o figures jurídiques no contemplades en l’actual línia. Es posarà en marxa, una vegada finalitze el termini d’aquesta primera convocatòria, el 12 de març pròxim.

Més zones verdes a la platja

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha informat que, després de molts mesos de tràmits, estan molt avançades dues operacions urbanístiques que aportaran noves zones verdes a la platja de Gandia.

Així, la Junta de Govern Local ha aprovat la cessió gratuïta a l’Ajuntament d’una parcel·la per a zona verda i àrea de joc de 313 m2 en el nucli antic de la platja (C/ Atlàntic amb Illes Balears). Els terrenys estan valorats en 88.405’16 € i l’operació s’emmarca dins el Pla de Reforma Interior “El Álamo”. “En la línia de la voluntat d’aquest departament d’avançar en l’esponjament del nucli primitiu de la platja de Gandia”.

D’igual manera, s’hi ha aprovat la 73a modificació del PGOU, per a traslladar una de les zones verdes situades als carrers Legazpi i Dénia a la parcel·la situada a la cantonada del c/ Armada Espanyola amb el c/ Camí Vell de València. 619 m2 d’espai verd, al costat del bulevard. A més, les arques públiques ingressaran 52.000 € en concepte de compensació per la permuta. L’acord es traslladarà al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana abans de l’aprovació definitiva.

Write your comment here ...

Deixa un comentari