L’Ajuntament continua apostant per la renovació i modernització de les seues principals àrees industrials, dins el pla estratègic municipal “Polígons 4.0”. Així, invertirà 400.000 euros en diferents projectes dels polígons Benieto i Alcodar, gràcies a una nova subvenció (del 82’67%), la tercera, de la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’IVACE. S’hi ha invertit ja més de 2’2 milions d’euros des de 2017. D’aquesta manera, les dues àrees donen una passa més i es troben ja molt a prop de la qualificació màxima coma Àrees Industrials Avançades, fonamental per a augmentar la competitivitat i captar noves inversions, que generaran més llocs de treball. Gandia, 24 de març 2021.- Finalment, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha concedit als polígons Alcodar i Benieto una subvenció de 330.000 € (165.340 € per a cadascú) dins la línia de Millora, Modernització i Dotació d’Infraestructures i Serveis en Polígons, Àree Industrials i Enclavaments Tecnològics. Aquesta quantitat representa el 82’67% del total de les inversions previstes, que completarà, fins als 400.000, l’Ajuntament de Gandia.

Així ho han anunciat aquest matí el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil de Polítiques Econòmiques, Ferran Martínez. Aquesta subvenció, la tercera de l’IVACE, correspon a l’exercici 2020, que es va cancel·lar com a conseqüència de la pandèmia. I garantirà la continuïtat del procés de renovació i modernització dels polígons, que han rebut ja una inversió de més de 2’2 milions des de 2017.

La inversió s’emmarca dins el pla estratègic municipal “Polígons 4.0”, iniciat fa un any i mig, amb l’objectiu d’adaptar-los a la llei valenciana que regula les àrees industrials i així aconseguir la màxima qualificació com a Àrees Industrials Avançades. “I els dos polígons estan ja molt a prop d’aconseguir-ho, el que atorgaria a la ciutat la condició de municipi industrial estratègic. Això és important perquè optaríem a iniciatives renovadores. I és fonamental per tal d’augmentar la capacitat competitiva de les empreses ubicades, a més de millorar el posicionament per a captar inversions que permetran crear riquesa i més llocs de treball”, ha explicar Martínez.

“Es tracta d’una aposta clara dels governs del Botànic i del Serpis per a una societat moderna i competitiva en tots els aspectes, també l’industrial”, ha destacat Alandete, qui ha enumerat les principals accions incloses als projectes que han obtingut aquesta nova subvenció:

Polígon Benieto

– Vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local mitjançant tres càmeres de circuït tacat de televisió.

– Transport públic. Actuacions que milloren la mobilitat urbana. Carril bici que estructure tot el polígon d’oest a est.

– Millorar l’enllumenat públic, mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o renovables…

– Millora de zones verdes i implantació d’aquestes sobre el viari de zones/recorreguts biosaludables… Es generarà una nova zona arbrada al principi del nou carril, entre el pont de la carretera d’Almoines i el creuament de l’accés a la N-332.

– Creació d’eina web amb informació del polígon…

– Millora viària (més aparcaments, més viaris, vials més amplis, nous accessos, passarel·les per a vianants).

– Senyalització horitzontal i vertical de trànsit.

Polígon Alcodar

– Vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local mitjançant tres càmeres de circuït tacat de televisió.

– Millorar l’enllumenat públic, mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o renovable.

– Millora de zones verdes i implantació d’aquestes sobre el viari de zones/recorreguts biosaludables.

– Millora viària (més aparcaments, més viaris, vials més amplis, nous accessos, passarel·les per a vianants).

– S’hi ha previst la construcció d’una eixida des del polígon a la carretera de València. Es dotarà el nou accés d’una longitud major, entorn a un mínim de 150 m.

– Senyalització i/o identificació de carrers.

– Senyalització horitzontal i vertical de trànsit.

 

Write your comment here ...

Deixa un comentari