• Mostren la seua preocupació per les afeccions sobre la zona protegida dels Ullals de la Marjal, i també sobre el barri del Molí, al Grau.
  • Josep Alandete: “Més de la meitat de la superfície que s’ha presentat en la proposta està dins de l’àrea d’influència, protecció o zona d’amortiment de la ZEC Marjal de la Safor. I tot i que cal estudiar la proposta amb més profunditat, el nostre grup sempre es posicionarà en contra de projectes que afecten a la salut de la nostra zona humida, un dels nostres béns més valuosos. I, precisament per això, cal garantir que es complisca amb tots els criteris mediambientals…”

A propòsit de l’anunci realitzat ahir per l’Alcaldia a Fitur (Madrid) sobre “l’admissió a tràmit d’un glamping a la platja de Gandia, a l’entorn de l’Alqueria del Duc. Un projecte promogut per una empresa privada que disposarà de més 3.000 places en una parcel·la de 200.000 metres quadrats”, des del Grup Municipal de Compromís +´ Gandia unida volen matisar que aquest projecte, per la seua localització i dimensions, necessita d’una anàlisi profunda dels possibles impactes negatius sobre la zona protegida dels Ullals de la Marjal, i també sobre el barri del Molí, al Grau de Gandia.

El portaveu i vicealcalde, Josep Alandete, ha recordat que “més de la meitat de la superfície que s’ha presentat en la proposta està dins de l’àrea d’influència, protecció o zona d’amortiment de la ZEC Marjal de la Safor. I tot i que cal estudiar la proposta amb més profunditat, el nostre grup sempre es posicionarà en contra de projectes que afecten a la salut de la nostra zona humida, un dels nostres béns més valuosos. I, precisament per això, cal garantir que es complsica amb tots els criteris mediambientals…”.

Cal dir que el procediment administratiu acaba de començar, ara el projecte haurà de sotmetre’s a la valoració dels tècnics i dels òrgans territorials i ambientals municipals per determinar la viabilitat del projecte presentat pels promotors. Els pròxims dies s’obrirà un període de 20 dies d’informació pública on els afectats podran conèixer les característiques del projecte i presentar al·legacions, si escau.

Write your comment here ...

Deixa un comentari