L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Vicenta Ferrer, acompanyats per representants del sector empresarial han visitat aquest matí els polígons d’Alcodar i Benieto-Ciutat del Transport on s’han fet treballs de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis gràcies a les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) corresponents a l’any 2021.

Unes obres amb un import de 361.000 € finançades en un 60% per l’IVACE i un 40% pel consistori per augmentar la competitivitat de les dues zones industrials.

En el cas del polígon Benieto, es tracta de la quarta intervenció, després de les obres d’accés amb la carretera nacional, la millora del sistema de clavegueram, la via de sortida. L’any passat l’actuació va comptar amb un pressupost de 180.000 € per la qual cosa en els darrers quatre anys s’ha invertit més d’un milió d’euros a la zona.

Els treballs han consistit en la creació d’un carril bici i vorera de vianants al llarg del límit sud del polígon. Es tracta d’un nou carril bici de 600 metres de longitud que completa el de 400 metres executats el 2019. Paral·lelament, s’ha habilitat una nova zona verda de 700 m² ubicada al començament del principi del nou carril, i millorat les zones verdes per on discorre la nova infraestructura ciclista. A més, s’han remodelat diverses zones d’aparcament de vehicles del polígon per millorar la distribució entre turismes i vehicles pesants.
Finalment, s’ha habilitat una nova web corporativa empresarial per al conjunt d’empreses del polígon Benieto.

Pel que fa al polígon Alcodar, on s’han invertit 181.000 €, la principal actuació ha estat l’adequació de l’actual ramal d’eixida cap a la carretera de València per millorar la seguretat.
També s’ha habilitat una zona verda al costat de l’aparcament de camions, creat a l’actuació del 2019 a més d’introduir millores a les zones verdes i el recorregut bio saludable de l’àmbit d’accés al polígon (entre la plaça de la Llum i la rotonda de la carretera de València), amb l’execució d’una franja per a vianants al costat del carril bici existent.

Finalment, s’ha millorat la identificació dels carrers i les indústries mitjançant la disposició d’un gran panell centralitzat a la plaça de la Llum.

Després de la visita, José Manuel Prieto ha incidit que la línia de les diverses actuacions dutes a terme els darrers anys impliquen millorar els serveis, la confortabilitat i l’accessibilitat per tal de millorar la competitivitat dels polígons. “Millorar els nostres polígons és millorar la competitivitat de les empreses que hi desenvolupen la seua feina, ja que es creen noves oportunitats i aconseguim que hi acudisquen noves empreses amb l’impacte positiu que això té en la generació de riquesa i ocupació“.
L’alcalde s’ha reafirmat en l’interés de l’executiu per continuar presentant-se a aquest tipus d’ajuts amb projectes consensuats amb els empresaris dels polígons afectats.

Josep Alandete va voler incidir que les actuacions segueixen la línia d’anys anteriors. “Millorar la nostra estructura productiva i econòmica és possible gràcies a aquests ajuts de l’IVACE” i va destacar que “totes les actuacions compten amb el suport dels empresaris i ja hem començat amb les reunions per acordar les actuacions que presentarem a les noves convocatòries“.

Finalment, Vicenta Ferrer ha explicat que “el nostre objectiu és obtindre la millor qualificació que atorga la nova normativa de la Conselleria d’Economia. Totes les actuacions han suposat un valor afegit a les nostres zones industrials. La línia de treball és clara i continuarem apostant per les nostres zones industrials“.

Write your comment here ...

Deixa un comentari