Irene Perales
per mesgandiagrup

20.Irene Perales (EUPV). 

34 anys. Professora de geografia i història.

Em sent molt orgullosa de formar part d’aquesta candidatura plena de companys i referents en la ciutat, plural i farcida d’activisme i alegria per seguint millorant allò que ja hem aconseguit. Les darreres legislatures Gandia s’ha beneficiat de la bona gestió i polítiques pensades per a la majoria, i ara devem continuar endavant, amb més colors que mai. Els qui tenim una llarga trajectòria en la política activista sabem que fer política des de les institucions és un dels trets necessaris del canvi social, i per això cal pensar i actuar col·lectivament entre companyes com les que formen aquesta llista.

Des de l’institut he estat involucrada en diferents organitzacions juvenils i sindicats estudiantils, lluitant per una educació pública i de qualitat per a tothom. Més tard, vaig participar activament en les protestes universitàries, així com CSA en diferents indrets als quals em van portar els intercanvis estudiantils, i en el moviment del 15M, reivindicant un canvi real en la política i la societat.

La meua implicació en Esquerra Unida Gandia va ser un pas més en aquest camí, un pas que vaig fer per aconseguir canviar les coses des de dins. Em vaig unir a un moviment que comparteix els meus valors i principis, treballant per aconseguir una ciutat més justa, igualitària i democràtica. En aquest partit em vaig trobar amb companys i companyes militants de la transició, persones que havien lluitat durant dècades per la democràcia i els drets socials, i em van acollir amb gran generositat i respecte, fent-me aprendre cada dia.

Durant aquests anys, he seguit involucrada en el moviment feminista de la ciutat i he participat en xarrades i projectes sobre memòria democràtica, treballant per aconseguir la veritat, la justícia i la reparació.

Avui sóc professora d’ensenyament secundari, compartint la història amb joves que formaran part de la pròxima generació. A través de la meua feina, puc veure les dificultats i els reptes als quals s’enfronten els joves avui en dia, i també les oportunitats que tenen per canviar el món.

Més Gandia sempre ha representat la unitat i aquesta vegada anem un pas més enllà, amb tots els colors de l’arc autonòmic esquerrà. Crec que és la millor opció per aconseguir un canvi real en la política i la societat de la nostra ciutat, superant episodis foscos passats que van deixar molts problemes sense resoldre. En canvi, la gestió del govern de Mes Gandia ha sigut una època de regeneració i possibilitats per a la ciutat, que ha avançat cap a un futur més just, igualitari i democràtic.

Crec que hem de seguir avançant en aquesta direcció, treballant per millorar la vida de totes les persones de la ciutat, especialment les més vulnerables. Vull continuar lluitant per la igualtat de gènere, per la justícia social, la memòria democràtica i una educació pública i de qualitat per a tothom i el millor lloc és aquesta candidatura de les esquerres.