L’Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció de 754.063,20 euros de la Generalitat Valenciana, a través de Labora, per a desenvolupar el segon taller ocupacional a l’Alqueria Torre dels Pares. Així ho han presentat en roda de premsa aquest matí la regidora de Polítiques Econòmiques, Vicenta Ferrer, i Eva Escribano, tècnica del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL).

Es tracta d’un programa mixt d’ocupació i formació que compta amb el cofinançament del consistori i s’iniciarà al mes de desembre de 2022 i conclourà al desembre de 2023. La zona elegida d’actuació és la Torre dels Pares, responent a l’objectiu de recuperar i posar en valor el patrimoni agrari de la ciutat.

“El seu objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades i dur a terme una sèrie d’accions de millora, conservació i manteniment de l’entorn de la Torre dels Pares i d’altres entorns amb característiques similars com l’Alqueria del Gall o les zones confrontades del passeig del riu Serpis”, ha assenyalat Ferrer.

En concret, les actuacions realitzades en aquests espais consistiran en la realització de tasques de neteja i reparació de les infraestructures i millora de l’entorn; acompanyades d’altres més específiques com la creació de dos arborètums de grans dimensions o la configuració de bancals per a diferents disciplines hortofructícoles.

Tanmateix, al tractar-se d’un Bé d’Interès Cultural com l’Alqueria de la Torre dels Pares es treballarà en condicionar i afavorir la recepció de visitants i dotar-la de sendes, camins i bancs per a garantir el desenvolupament d’activitats i el seu ús per part de la ciutadania.

A més, es continuarà treballant en la implementació de processos d’informació sobre recursos municipals existents en matèria agrícola amb la finalitat de que els productors agraris locals pugen fer ús dels mateixos per a promoure la producció agrària minorista. Per últim, es continuarà donant suport i reforçant les tasques administratives del departament d’agricultura i medi ambient de la localitat, així com la resta de serveis municipals d’atenció ciutadana.

“Es prevé la incorporació de 30 persones, contractades a través d’un contracte de formació per a l’aprenentatge, que desenvoluparan una tasca formativa per aconseguir un certificat de professionalitat”, ha anunciat Escribano. La tècnica ha afegit que hi haurà 3 especialitats (10 places cadascuna): jardineria, obra i edificació civil i administració i serveis. Per accedir a aquesta oferta, els sol·licitants hauran d’estar donats d’alta com a demandant d’ocupació en Labora.

S’inicien com certificat de nivell 1, per la qual cosa, a la persona interessada no li s’exigeix requisits acadèmics, però sí comptar amb un nivell òptim de competències de lectoescriptura. Per altra banda, no pot accedir a aquests certificats persones que ja tinguen la qualificació professional relacionada amb el certificat que s’imparteix, tot i què no serien objecte d’un contracte de formació.

Les persones interessades en participar en el procés de selecció com alumnat treballador, han d’estar inscrites com demandants d’ocupació o millora d’ocupació en LABORA. Poden trobar tota la informació relativa a la inscripció en LABORA, que ja pot fer-se, així com els requisits de participació en la web de Urbalab Gandia,  https://www.urbalabgandia.com/landing-taller-de-empleo-va/

Per al desenvolupament del programa  s’incorporaran 6 persones com a personal directiu, tècnic i administratiu.

El procés de selecció, tant del personal tècnic com de l’alumnat treballador es farà una vegada   es constituïsca la comissió de selecció.

La selecció de l’equip directiu, docent i auxiliar administratiu es realitzarà via convocatòria publicada, en breu, al tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Gandia, i a través de la pàgina web. També es publicarà a la web de LABORA www.gva.es/va/programas-formativos

Write your comment here ...

Deixa un comentari