Després de patir les conseqüències produïdes per la manca de primeres matèries i l’augment de preus a causa de la invasió d’Ucraïna, i després d’una negociació entre l’empresa adjudicatària de la construcció de centre educatiu i el govern municipal, les obres de construcció del nou institut Ausiàs March s’han représ.

Així ho ha informat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster i representants de l’empresa constructora (ECSA).

En primer lloc, José Manuel Prieto ha recordat que el Pla Edificant contemplava 13 actuacions de millora, reforma o construcció on destacaven per import i significat el col·legi de les Foies i l’institut Ausiàs March.
“A aquesta important aposta de la Generalitat hem de sumar-ne altres d’altres administracions fins a assolir els prop de 90 milions d’euros amb actuacions com l’Espai Sociosanitari de Roís de Corella o el Palau de Justícia, entre d’altres. A tot això hem de sumar 40 milions d’euros que hem sol·licitat dins dels Next Generation” ha recordat Prieto, qui ha incidit que en un moment complicat “la ciutat té rumb i està rebent inversions que ajuden el sector productiu i reforcen els equipaments públics al servei dels ciutadans”.

L’alcalde ha explicat que l’obra no ha estat aliena als problemes que tenen totes les obres públiques a causa de la guerra. “Hem estat clars des del primer moment, detallant que aquesta invasió ha provocat l’augment dels preus. Un aspecte que hem hagut d’afrontar amb gestió i utilitzar els mecanismes que ens permet la llei sobre els contractes i realitzant un modificat que s’està treballant des del departament d’Urbanisme”. “En un temps complicat estem donant respostes d’una manera conjunta entre l’administració, la ciutadania i les empreses adjudicatàries”.

Per acabar, la primera autoritat municipal ha informat que el cronograma de l’empresa contempla un termini de 18 a 20 mesos per finalitzar els treballs.

Per part seua, Josep Alandete ha volgut destacar que “malgrat les dificultats, el pla no s’ha aturat. Inauguràrem ja el col·legi de les Foies i estem actuant en tota la resta de col·legis de la ciutat” i ha agraït la feina dels tècnics municipals i de les empreses que, com l’adjudicatària de l’obra “han fet un pas endavant perquè això pogués seguir i complir els terminis perquè el curs 2024-2025 l’alumnat de l’Ausiàs March torne al cor de la ciutat”.

El Pla Edificant farà possible que l’ensenyament públic tinga continuïtat en aquest centre. Un lloc de la ciutat tan emblemàtic. S’ha demostrat una vegada més que el govern de Gandia no para perquè té aquests objectius clars: que ningú es quede enrere, que les persones són el més important i que estem treballant perquè tots tinguen igualtat d’oportunitats i els recursos públics en educació són la millor manera d’anar en aquesta direcció. Per això, els 23 milions del Pla Edificant són importantíssims per aconseguir una societat millor en una Gandia més amable, més cohesionada i que done oportunitats a tots els seus ciutadans” va concloure Alandete.

Finalment, Carmen Fuster ha declarat que la inversió de 23 milions repercuteix directament a millorar els espais i, per tant, l’aprenentatge. Des de l’educació estem molt contents. “Feia 40 anys que no es realitzava cap mena de reforma o millora de l’espai. És un moment històric a la ciutat a Gandia i tot això incrementarà les oportunitats que tindrà el nostre alumnat. Treballem perquè tinguen un projecte vital, el que ells vulguen, però per això han de tenir oportunitats i aquest govern treballa perquè això siga possible”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari