Dimecres passat es va celebrar al Centre Cívic de Beniopa el Fòrum de Participació Ciutadana ‘Beniopa Participa’ organitzat pel departament d’Urbanisme i la Junta de Districte de Beniopa.

El programa va començar amb un taller informatiu amb presència del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, el president de la Junta de de Beniopa, Nacho Arnau, el cap de serveis jurídics de l’Ajuntament de Gandia, Jorge Hervàs, i el cap de serveis del Departament d’Urbanisme, Josep Blasco.

Alandete va posar de manifest la importància del teixit associatiu benioper en la conservació de la identitat de poble, i va agrair a les associacions la seua tasca social i transformadora.

Arnau va recordar que «s’està arreglant l’aparcament al costat del centre cívic “La Quadra”», així com la millora del carrer Llarguer, o l’enderrocament d’edificis en mal estat».

Al debat posterior que es va organitzar, es va coincidir en la necessitat de l’obertura dels diferents carrers de Beniopa cap al barranc connectant millor així amb Gandia. Moderat per l’ex regidora, Laura Morant, hi van participar el vicealcalde; el president de la Junta de Districte; els edils Jeroni Banyuls i Emili Selfa, a més de l’historiador local, Vicent Lloret. Al respecte, Morant indicava que «sense eixa obertura res del que es faça a Beniopa serà suficient».

D’altra banda, temes com treballar la plaça del Campanar, la plaça Major, el Calvari, els itineraris verds… foren exposats pel departament tècnic, i reafirmades pel veïnat, afegint temes com l’adquisició de terreny per tal de poder obrir carrers i places.

Alguns dels ponents i veïnat, com Jeroni Banyuls, exregidor d’urbanisme, també va insistir «en la idea del lloguer social en algunes zones, tindre menys trànsit de cotxes dins del poble i millorar la connectivitat».

«Cal millorar les passarel·les del barranc, de l’enllumenat i la zona verda en general… Redactar un pla en línies d’actuació on queden totes les aportacions redactades», segons paraules d’Emili Selfa.

«Cal fer un poble atractiu i posar en valor el patrimoni que tenim», apuntava Vicent Lloret.

Finalment, es va posar de manifest la necessitat de no perdre l’ús sanitari del Centre Social, amb el metge actual, perquè és un servei al poble.

Cal recordar, que el pla de participació inclou també una enquesta de les propostes elegides que a més comptarà amb un punt d’informació per tal de saber com fer-la. Finalment, al mes de gener, es formarà un altre fòrum per tal d’explicar els resultats obtinguts de l’enquesta.

Write your comment here ...

Deixa un comentari