L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del vicealcalde, Josep Alandete i del regidor d’Economia i hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut aquest migdia davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que abans d’acabar l’any 2022, l’ajuntament farà una amortització anticipada del deute per import de 2.400.000€.

Així, segons les conclusions expressades per la Intervenció municipal i donat que existeix crèdit disponible suficient per a fer front a eixa amortització de crèdit, s’aprova l’amortització anticipada de préstecs a llarg termini. Cal recordar, que en el mes de juliol de 2022 ja es va fer una amortització anticipada, de 2.9 milions d’euros i amb aquesta ja suma un total de 5.3 milions que la ciutat de Gandia ha rebaixat del seu total de deute de forma voluntària i sense tindre obligació (estem en any de carència bancària).

«Tot i i el context econòmic internacional ja hem tornat un terç del deute que havíem de tornar per a assolir el marc legal d’endeutament. Des de l’Ajuntament i la responsabilitat que tenim com a gestors públics demostrem una vegada més que liderem la recuperació econòmica d’aquesta ciutatAquesta és una de les nostres prioritats, la gestió responsable dels recursos de tots i totes». L’alcalde ha assegurat que els resultats avalen el treball que es fa des de tots els departaments: Hisenda, que posa el cap en el repartiment i la responsabilitat, però també la resta de departaments que fan possible la contenció, la despesa controlada i l’obtenció de fons «per a continuar avançant i que Gandia no pare».

«Hem fet els deures entre totes i tots, amb l’enorme esforç i l’exemplaritat que ha demostrat la ciutadania i el rigor, la credibilitat i la serietat en la forma de governar d’aquestes dos darreres legislatures de PSOE i Compromís per tornar aquesta ciutat a l’ordre econòmic, del qual no hauria d’haver eixit mai. Amb estabilitat política i econòmica gestionem amb ordre i amb rigor, un valor que es nota també en les bones dades econòmiques de la ciutat», ha afegit Prieto, qui ha recordat que el Ministeri posa Gandia com a exemple perquè no sols compleix amb les obligacions derivades del pla d’ajust, sinó que continua amortitzant deute a un ritme més ràpid de l’exigit. «En un context internacional desfavorable hem ajudat les persones més vulnerables, els sectors productius, hem complit amb les nostres obligacions financeres i hem reduït deute. Tot açò és possible gràcies a l’esforç dels ciutadans, al rigor i l’eficàcia en la gestió econòmica de l’Ajuntament i a la capacitat d’invertir i de captar inversions i diners d’altres administracions».

Per la seua banda, el vicealcalde ha recordat que l’obligació dels representants públics és tornar la confiança que els ha dipositat la ciutadania «amb ordre, responsabilitat i rigor. I això és el que estem fent des del Govern del Serpis aquestes dues legislatures, gràcies sobretot a l’esforç del veïnat. Hem de continuar assentant les bases de prosperitat i de generació d’oportunitats entre totes i tots».

Amb xifres, el regidor d’Economia i Hisenda ha informat que l’amortització de deute representa un alleujament d’1,8 milions d’euros en els pressupostos dels 5 anys pròxims. A més, dels 100.000 euros que no caldrà pagar en interessos. Gregori ha assegurat que enguany baixarem de 270 milions d’euros de deute i 2023 Gandia estarà per sota dels 265, la meta marcada pel govern local. Pel que fa a la ràtio legal d’endeutament, el 110% de la despesa corrent, passa de 378% a 299-301%.

«Tot i la pandèmia i posar sobre la taula 15 milions d’euros per ajudar a les persones més vulnerables i als sectors productius de la ciutat, al 2023 amortitzarem una quantitat semblant als 5’3 milions d’enguany. Per tant, tindrem romanent de tresoreria positiu, menys deute que tornar i menys impostos…», ha conclòs.

Write your comment here ...

Deixa un comentari