El Grau acull la darrera intervenció mural del programa municipal Serpis Urban Art Project.

En aquest cas a càrrec del muralista lleonès de reconegut prestigi David Esteban, conegut artísticament amb el nom de Da2.0. «Estem molt contents de començar l’any en un districte com és el Grau que ens demana art urbà i de la ma d’un artista com Da2.0 que és un dels més importants de l’estat espanyol, tot un referent en matèria de muralisme», ha assegurat el regidor de Cultura, Nahuel González.

El mur ha estat cedit pel veïnat de l’edifici (situat al carrer Oltra del Grau, enfront del col·legi Joan XXIII), que van ser els que van contactar amb el departament de Cultura. «El Grau amplia la seua aportació al Serpis Urban Art Project amb aquest nou mural de carrer Oltra, molt prop d’una de les principals artèries comercials, com és el carrer Verge. Amb les obres ja existents es pot fer tot un recorregut per l’art urbà des de l’avinguda del port fins el carrer Oltra, passant pel Centre social Marcel·lí Pérez», ha explicat el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell.

Caputxeta i el seu amic el llop

«Els prejudicis acurten la teua llibertat i depenent de qui et conte la història, el llop no és tan dolent… Aquest conte el podem extrapolar a qualsevol situació de la vida quotidiana i sempre és millor saber les dues versions per a després traure les nostres pròpies conclusions. Si als nostres xicotets no els deixem que traguen les seues pròpies conclusions, mai seran lliures. Ha sigut un honor i un plaer formar part d’aquest projecte, m’he sentit molt còmode. Gràcies a Eloi per comptar amb mi i per estar tan pendent, ha aconseguit que tot resulte molt fàcil»ha assegurat l’autor.

Da2.0 s’ha llaurat una fantàstica reputació gràcies al seu maneig de la pintura en esprai i de la proporció. La seua mirada detallista i realista de la realitat han donat vida a les parets de molts racons d’Espanya. Un dels seus murals ha estat elegit entre els 100 millors murals de 2022 per la plataforma STREET ARTS CITIES.

El coordinador del programa Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel, ha agraït la presència de l’artista a Gandia, així com el compromís del departament de Cultura i la col·laboració de la Junta de districte del Grau i del veïnat. També la implicació de Pinturas Mondúver i Grúas Ferra. «Cal remarcar, que aquestes moments estem apostant per murs més grans i una temàtica més variada. Anime la ciutadania que té un mur disponible a que es pose en contacte amb l’àrea de Cultura per tal de valorar intervindre-hi». En les pròximes setmanes s’iniciarà un altre mural al barri de Santa Anna realitzat per una artista local.

Write your comment here ...

Deixa un comentari