El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; l’edil delegat de turisme, Vicent Mascarell; acompanyats per Luis Rodríguez de Rivera, president de l’Associació Empresarial Hotelera de Gandia i la Safor (AEHGS), han comparegut en roda de premsa per anunciar que el govern de Gandia ha aprovat una nova mesura destinada a la generació d’oportunitats, ocupació i riquesa.

Tal com ha explicat Alandete, aquesta 87 modificació del PGOU, que serà aprovada al ple municipal de demà, permetrà que el conegut com a “incentiu hoteler” que ja s’aplica a la platja, es trasllade a la resta del municipi.

Aquest acord permet que els hotels ja existents o els que s’hagen d’instal·lar puguen ampliar el seu volum edificat (2 plantes més) a canvi de cedir al consistori un 10% en zona verda i un 5% en dotacions. A més, s’obliga la propietat a disposar de places d’estacionament en funció dels metres quadrats construïts. Un altre aspecte que es preveu a l’acord és que aquests metres de cessió en zona verda puguen ser adquirits al voltant de l’Anella Verda amb la qual cosa la ciutat augmenta la superfície de parcs i jardins.
“La col·laboració publicoprivada redunda en aquest cas a continuar aconseguint una ciutat amable per a totes les persones. És una mesura que té beneficis econòmics, hotelers i ajuda a compactar la ciutat i aprofitar els espais existents” va destacar Alandete.

Per part seua, Mascarell ha mostrat la seua satisfacció per la iniciativa. “El turisme té una gran importància a la nostra ciutat. Aquesta mesura sorgeix de molta feina, d’escoltar les demandes i de mantenir una interlocució constant amb el sector” ha explicat l’edil, alhora que ha recordat que la setmana passada es va mantenir una reunió a Fitur on van participar l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el regidor de Turisme i membres d’AEHGS per ultimar el document.
“Implementem a la ciutat una mesura que ja funciona molt bé a la platja i que donarà avantatges davant de la construcció d’apartaments i habitatges. Crec que és una molt bona notícia pel sector. Necessitem més places hoteleres com a ciutat” va concloure el responsable de Turisme no sense abans demanar a l’oposició que la mesura que demà s’aprovarà al ple compte amb el suport de tots els grups polítics.

Finalment, Rodríguez de Rivera ha volgut agrair als departaments d’Urbanisme, Turisme i al mateix alcalde aquesta iniciativa. Durant la seua intervenció ha explicat que l’aplicació d’aquesta mesura a la platja ja ha suposat una inversió a tots els hotels de 18 a 20 milions d’euros i ha possibilitat la construcció de noves zones com ara gimnasos, spas o altres zones que milloren l’oferta complementària. “És una mesura molt positiva. El sector hoteler té un impacte directe sobre la destinació i l’aprovació de demà generarà més inversió que redundarà en més negoci i més llocs de treball”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari