Aquest matí han estat presentades en roda de premsa el que seran les activitats commemoratives del 40 aniversari de la Universitat d’Estiu de Gandia. Una presentació que ha estat a càrrec de la Vicerectora de Cultura de la UV, Ester Alba, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el regidor de cultura, Nahuel González, i el nou director d’activitats acadèmiques del CIG-UV, Joan del Alcàzar.

La Vicerectora Ester Alba ha aprofitat la seua intervenció per a presentar a Joan del Alcàzar com a nou director acadèmic del Centre Internacional de Gandia qui s’encarregarà de desenvolupar les activitats del 40 aniversari així com de les activitats culturals i acadèmiques que en els propers mesos la Universitat de València desenvoluparà a la capital de La Safor. A més, la Vicerectora ha posat de manifest el compromís social de la Universitat i el seu arrelament al territori. Per la seua banda, l’alcalde José Manuel Prieto ha destacat que els estius ‘no serien iguals sense el punt d’encontre que significa la UEG, on s’uneix el coneixement acadèmic i la investigació amb el component cultural en el sentit més ample d’oci i trobada amb la ciutadania’ al temps que afegia que ‘Gandia, amb la UEG, ha debatut, ha reflexionat i s’ha format, i ho ha fet al voltant de temes molt diversos i sempre de màxima actualitat’.

Joan del Alcàzar ha estat l’encarregat de presentar les línies generals del programa que ha definit com un punt d’inflexió: un moment per mirar enrere però també per adaptar el projecte a una realitat canviant. El programa d’activitats començarà aquest divendres 24 de febrer amb un concert de l’Orfeó Universitari que actuarà per primera vegada a la ciutat. La cita serà a les 20h en l’Església de l’Escola Pia i presentarà un programa basat en Matèria de Bretanya, de Carmelina Sánchez-Cutillas.

El mes de març serà un mes dedicat a les dones i el feminisme. El dia 9, la catedràtica de Dret Penal, Paz Lloria pronunciarà una conferència al voltant de la protecció penal de la llibertat sexual en la Llei del Sols sí és sí, mentre que el dia 21 l’historiador Eladi Mainar ens conduirà al 1933 moment en que les dones comencen a votar. Aquestes dues cites seran en les instal·lacions del CIG-UV i seran d’entrada lliure.

A l’abril, el Centre Internacional de Gandia serà seu de les jornades estatals de l’Associació Dret a Morir Dignament. Aquestes jornades tindran dues sessions obertes a la ciutadania: la primera el dia 20 d’abril amb una conferència al Palau Ducal del catedràtic en filosofia moral i senador, Javier de Lucas, qui parlarà sobre el dret a l’eutanàsia com a dret fonamental. Mentre, la segona serà a l’endemà, 21 d’abril, amb una representació teatral de la Companyia Huit Teatre que porta per títol ‘Per a morir-se de risa’. La programació prevista per al mes d’abril finalitzarà el dia 26 amb una conferència/talller sobre comunicació inclusiva no sexista.

La música iniciarà les activitats del mes de maig amb el Concert de Primavera que se celebrarà el dia 10 a les 19h al Palau Ducal. A més, el 25 de maig tindrà lloc una taula rodona que porta per títol ‘Recuperant la memòria: les fosses comuns, recerca, visibilitat, mobilització social’. La programació d’activitats finalitzarà en el mes de juny amb dues activitats. La primera d’elles una conferència al voltant de la figura de l’astrònom Muñoz. Una activitat innovadora ja que estarà acompanyada per una representació del grup de dança de la UV. Tancarà la programació, el Grup de Teatre de La Nau Gran que el dia 9 al Teatre Serrano representarà l’obra de Jesús Moncho ‘Les Noces d’Argent’.

La programació d’activitats es completa amb tres exposicions que han estat presentades pel regidor de cultura, Nahuel González qui ha destacat el nivell de les tres propostes. La primera d’elles, produïda conjuntament per la Universitat i l’Ajuntament de la ciutat, serà una aproximació a l’obra de l’escultor Andreu Alfaro. Aquesta exposició que portarà per títol ‘Andreu Alfaro, dibuixar l’espai’ es podrà visitar a la Casa de la Marquesa del 27 d’abril a l’11 de juny. Uns dies després, obrirà les portes, també a la Marquesa, l’exposició ‘UEG, 40 cites amb ‘ que es podrà visitar durant tot el mes de juliol. Paral·lelament, a la Sala Tossal s’obrirà la mostra ’15 mirades sobre la UEG’ on els artistes locals s’aproximaran a distints conceptes universitaris. Una exposició aquesta última que, en paraules del regidor de cultura, ‘responen al compromís tant de la Universitat com de l’Ajuntament de donar-li suport als artistes més joves de la comarca’.

Write your comment here ...

Deixa un comentari