L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicelacalde, Josep Alandete; i José María Cosculluela, CEO del grup inversor Vitalia ha comparegut davant els mitjans de comunicació per informar de tots els detalls relatius a la construcció d’una nova residència d’última generació per a gent gran al sector Beniopa-Passeig.

Aquesta nova infraestructura que anirà ubicada, gràcies a la modificació del PGOU, al final del passeig Germanies, al sector Beniopa-Passeig, a l’altura del carrer Partida de Palmers, tindrà un espai de 3.000 metres quadrats. L’arribada d’aquesta residència suposa una nova inversió a Gandia propera als 12 milions d’euros i es preveu que done feina directa a 80 professionals de manera estable.

Preveu poder oferir fins a 137 places per a residents en una distribució diferent de l’usual, ja que es distribueix en 9 cases amb capacitat per a 15 convivents per casa, donant la possibilitat d’escollir amb qui es vol compartir casa.
Tindrà 125 habitacions individuals i només 6 dobles que faciliten la intimitat dels residents, però amb la possibilitat de fer vida familiar si es vol. Altres singularitats de l’edifici és que comptarà amb menjadors familiars per poder compartir taula amb la família en cas que es vulga visitar el resident i menjar familiar a la mateixa residència i amb un apartament destinat a familiars per si necessiten pernoctar.
Serà un edifici sostenible, que se sustentarà amb energies renovables i també disposarà de terrassa amb coberta verda, contribuint així amb el medi ambient.

José Manuel Prieto ha valorat aquesta nova inversió a la ciutat. “Totes les inversions privades són ben rebudes en aquesta ciutat i si serveixen com és el cas per continuar consolidant-nos com una capital a l’atenció als nostres majors, millor. Vivim més anys i volem viure més i ben atesos. Hem de respondre al repte que suposa la piràmide poblacional“.
Sobre l’espai, l’alcalde ha destacat que “
promou la idea de ser obert a la ciutadania per rebre visites també com a centre mèdic i de rehabilitació temporal de malalts que ho necessiten“.
Un altre dels punts que ha destacat l’alcalde és que l’edifici comptarà amb un centre de dia que estarà ubicat a la planta baixa on es podran atendre 20 persones.

Aquesta instal·lació estratègica permetrà posar solució a la manca de places de residència a la ciutat, posar un servei a disposició de la gent gran i crear també feina per la qual cosa no podem deixar d’agrair aquesta nova aposta inversora per la nostra ciutat” va finalitzar Prieto.

Josep Alandete es va mostrar satisfet per l’arribada d’aquesta residència. “Suposa posar en valor tot allò que està buscant el govern del Serpis, sempre amb les persones com a prioritat. Donem totes les facilitats dins de la legalitat que vinguen a Gandia aquestes inversions. Són unes instal·lacions magnífiques que treballen en la millora de la qualitat de vida de les persones grans i alhora utilitzen un altre dels trets d’aquest govern com és la millora de l’eficiència energètica“. El vicealcalde va aprofitar la seua intervenció per a agrair a l’empresa l’aposta per Gandia “amb una instal·lació que gaudiran, ben segur, totes les persones de la ciutat interessades a viure millor”.

Finalment, José María Cosculluela ha explicat que la filosofia de l’empresa passa perquè cadascú dels residents puguen triar on volen viure i triar els seus companys. “Totes les habitacions donen a un gran pati i la nostra intenció és que visquen més fora de l’edifici que dins, que convisquen a l’aire lliure”. “El nostre model de residència també contempla treballar l’autonomia de la nostra gent gran. Per això, cada residència té una Unitat de Teràpia Intensiva que té com a objectiu aixecar tots els usuaris de les cadires de rodes. Volem ajudar-los a mantenir la seua autonomia.” En aquest punt, el CEO de l’empresa ha informat que són prop de 3.500 persones les que s’han tractat en aquest tipus d’unitats i que 1.500 han recuperat les habilitats de la vida diària.

Finalment, Cosculluela ha volgut agrair la feina del govern municipal i els tècnics municipals. “Tenim desenes de residències, però a pocs llocs hem pogut realitzar tot el procés administratiu de manera tan eficient i ràpida com a Gandia“.

Write your comment here ...

Deixa un comentari