cultura

«Marquesa Concerts» enceta una nova edició d’actuacions per a maig i juny al Jardí de la Casa de Cultura. El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat del tècnic i responsable artístic del cicle, Eudald González, ha presentat aquest matí el cartell, que s’avança per a ser reclam turístic a la ciutat.

Així, l’edició d’enguany promet ser la més completa i variada amb 5 concerts: Sandra Monfort (gratuït); Los estanques & Annie B Sweet; Ariel Rot; Burning i The Skatalites. Del 20 de maig al 17 de juny, els dissabtes, a les 21.30 h, al Jardí de la Marquesa. A banda de destacar la qualitat de la programació, el regidor de Cultura ha posat en valor que «l’Ajuntament de Gandia no ha deixat mai de costat la cultura. Fins i tot en moments difícils com la pandèmia, hem estat de les poques ciutats que no hem deixat de programar i hem donat ajudes al sector».

Pel que fa a la programació, Eudald González ha destacat que «de les 22 edicions, aquesta és la més completa, perquè en cinc concerts recull la història de la música popular. Cinc artistes molt representatius dels diferents estils, combinant els ja consagrats amb els consolidat si cobrint tot l’espectre d’edat».

Les entrades es poden adquirir des de hui a www.instanticket.es o a la Casa de la Cultura. El preu és de 10 € (8 € amb Carnet Jove o de Pensionista). La primera actuació és gratuïta. Com a novetat, es pot aconseguir un abonament pels 4 concerts (30 € / 24 € amb Carnet Jove o de Pensionista).

El cartell del «Marquesa Concerts 2023» està dissenyat per l’artista gandià Vicent Faus.

Programa

Dissabte 20 de maig. 21.30 h

SANDRA MONFORT

Entrada lliure

Sandra Monfort (Pedreguer, 1992) és una de les artistes més prometedores i singulars de la música estatal més recent. Excel·lent guitarrista, les seues composicions beuen del folk, del pop i de la música electrònica, en una barreja plena de magnetisme i avantguarda, que la converteixen en una artista inclassificable quant al seu estil, però captivadora, delicada i sensible.

Sandra Monfort (veu i guitarra), Amanda Monfort (violí i cors), Jordi Ortolà (percussió i sintetitzadors)

Dissabte 17 de juny. 21.30 h

LOS ESTANQUES & ANNI B SWEET

10 € / 8 € amb Carnet Jove o de Pensionista

El pop psicodèlic de Los Estanques i el folk independent d’Anni B Sweet s’uneixen en aquesta combinació explosiva i, en certs moments, melodramàtica, que porta per títol Burbuja cómoda y elefante inesperado, amb la qual han rebut el reconeixement de la crítica especialitzada, que ha considerat aquesta aliança sorprenent i suggerent com “l’esdeveniment musical de l’any”.

Anni B Sweet (veu), Íñigo Bregel (teclat, guitarra i veu), Germán Herrero (guitarra), Daniel Pozo (baix), Andrea Conti (bateria).

Dissabte 3 de juny. 21.30 h

ARIEL ROT

10 € / 8 € amb Carnet Jove o de Pensionista

Després d’haver format part de les mítiques bandes Tequila i Los Rodríguez, Ariel Rot celebra els 25 anys de la seua carrera en solitari, amb una gira anomenada 25 años hablando solo (en referència al seu primer disc), acompanyat de la mateixa banda d’aleshores i on s’incloïen èxits com Vicios caros o Baile de ilusiones, entre altres.

Ariel Rot (guitarra i veu), Ricardo Marín (guitarra), Tito Dávila (teclats), Jacob Reguilón (baix), Pablo Serrano (bateria).

Dissabte 10 de juny. 21.30 h

BURNING

10 € / 8 € amb Carnet Jove o de Pensionista

Burning és un dels grups essencials de la història del rock estatal. Amb més de 40 anys als escenaris, la formació liderada per Johnny Cifuentes ha sobreviscut a les tragèdies personals d’alguns dels seus membres i ha sigut el referent de gran part de les bandes del rock&roll actual, amb temes tan emblemàtics com Qué hace una chica como tú… o Ésto es un atraco.

Johnny Burning (veu principal i piano), Nicolás Álvarez (guitarra i veus), Dani Álvarez (guitarra), Mac Hernández (baix), Miquel Ferrer (bateria), Nico Roca (percussió), Mike Slingluff (saxo).

Dissabte 17 de juny. 21.30 h

THE SKATALITES

10 € / 8 € amb Carnet Jove o de Pensionista

Els incombustibles The Skatalites són una banda que no necessita presentació per als fans de la música jamaicana. Creats el 1964 i amb més de 30 discos al mercat, els Skatalites són mundialment coneguts per haver sigut els creadors del ska, el rocksteady i el reggae, i els seus membres són llegenda viva de la història de la música.

Larry McDonald (veu i percussió), Ken Stewart (teclats), Aurelien Metsch (guitarra), Trevor Thompson (bateria), James Smith (trompeta), Anant Pradhan (saxo), Vin Gordon (trombó), Val Douglas (baix).

Write your comment here ...

Deixa un comentari