• La Diputació de València i el govern de Gandia col·laboraran en els treballs de recerca de víctimes del franquisme al Cementeri Municipal
  • Amb el compromís de dignificar l’espai i reconèixer-hi la memòria de les persones represaliades durant la dictadura a la nostra ciutat.

El diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, acompanyat del diputat provincial d’Hisenda, Vicent Mascarell, el regidor de Memòria Històrica, Nahuel González i el regidor responsable del cementeri municipal, Miguel Ángel Picornell, han visitat aquest matí la fossa on la setmana passada es trobaven les primeres 6 restes humanes de víctimes del franquisme gràcies als treballs d’exhumació realitzats a la zona per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Conselleria de Participació i Memòria democràctica.

La visita ha estat, alhora, per a anunciar que la Diputació de València i el govern local seguiran col·laborant en els treballs de recerca de cara al futur per tal de que es faça justícia i les famílies puguen enterrar amb dignitat als seus avantpassats i, a més, s’ha establert el compromís de retre homenatge a aquestes víctimes del franquisme que van morir, molts d’ells, afusellats i emmanillats.

«Estem molt contents de que s’haja donat amb la fossa que en el seu dia es va estudiar i presentar el projecte de geolocalitzaicó a la Diputació de gent represaliada i afusellada pel franquisme. És una bona noticia i els familiars poden estar tranquils perquè seguirem buscant i treballant per a que es troben totes les víctimes», ha expressat Rivera.

«La Diputació de València continuarà en el conveni que facilite aquesta exhumació en un futur i a més es dignificarà l’espai, que tindrà un reconeixement i una dignificació que definirà quan siga moment el Departament de Serveis Bàsics i el de Memòria Històrica», ha afegit Mascarell.

Per últim, González, en la mateixa línia, ha conclòs: «Agrair a la Diputació el seu compromís per col»laborar des del primer moment i a més, podem dir que totes les administracions valencianes volen ficar justícia i reparació en tancar unes ferides que mai es deurien d’haver obert».

Write your comment here ...

Deixa un comentari