– La intenció és enllaçar, des del dipòsit d’aigües de Beniopa (futur parc amb la renaturalització del barranc) amb els nuclis urbans de Marxuquera. Un trajecte freqüentat per milers de ciclistes i, per desgràcia, amb un alt índex d’atropellaments.

– Més Gandia aposta per abordar la pròxima legislatura, «d’una forma valenta i decidida» la connexió amb vies per a vianants i ciclistes de tots els nuclis urbans de Gandia.

Gandia, 11 d’abril de 2023. La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada del número 4 de la candidatura, Daniel Muñoz, han presentat aquest matí la proposta de la candidatura unitària d’esquerres per unir els nuclis urbans de Gandia i Marxuquera a través d’un carril bici. Un projecte molt demandat per veïnat que hi viu tot l’any i els ciclistes.
Farà un parell d’anys, la Diputació ja va executar el projecte de connexió d’un carril bici amb les urbanitzacions de Xauxa. El que es pretén ara és connectar eixe carril bici, des de la rotonda d’accés a l’Ermita, fins a Gandia. «I ho fem, principalment, perquè pensem que tots els nuclis urbans han d’estar connectats amb la ciutat, tal i com està el Grau i la Platja i és un èxit absolut. A les diferents urbanitzacions de Marxuquera cada vegada és més la gent la que hi viu tot l’any i té el dret a vindre tranquil·lament en la seua bicicleta a la ciutat». Una altra raó molt important que ha explicat Muñoz és que la carretera s’utilitza per milers de ciclistes «que pugen al port de la Drova, de Barx i, per desgràcia, i ha ha un alt índex de sinistralitat per atropellament».
Per la seua banda, Alícia Izquierdo ha recordat que l’enclavament de connexió entre Marxuquera i el nucli urbà coincideix amb la capçalera del projecte de renaturalització del barranc de Beniopa fins a la mar i el port. La zona junt al dipòsit d’aigües de Beniopa, que es convertirà en un gran parc.
«La proposta s’emmarca en tota una sèrie d’accions que estem treballant per fer de Gandia una ciutat més verda i sostenible. En este cas, apostem per una ciutat millor connectada des del principi de la sostenibilitat. Calen polítiques valentes i decidides que aborden les connexions de les vies per a vianants i ciclistes, moltes de les quals ja vam iniciar al 2015 quan gestionàvem directament la mobilitat sostenible», ha explicat la candidata a l’Alcaldia de Gandia.

Write your comment here ...

Deixa un comentari