La Universitat Popular de Gandia organitza la 3a Edició de la Fira del Llibre Usat, amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la UPG, que tindrà lloc el pròxim dissabte 29 d’abril, de 10:30h a 14:00h, a la Plaça de l’Escola Pia (raconada Pare Leandro Calvo). Allí s’ubicaran paradetes amb llibres i altres objectes culturals aportats per alumnes i simpatitzants de la UPG, de manera altruista, per a ser venuts a preus populars. Els beneficis aconseguits aniran destinats íntegrament a l’Associació AFASW de Famílies Afectades pel Síndrome de Wolfram.

La Universitat Popular i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia aportaran els recursos necessaris així com les persones voluntàries, per contribuir a que aquesta tercera edició siga un èxit de participació. El regidor de cultura, Nahuel González, ha explicat que, «tal i com es va fer en les dues edicions anteriors, estarà també present la vessant solidària, destinant els beneficis de la venda dels llibres en aquesta ocasió a l’Associació de familiars afectats pel síndrome de Wolfram, una malaltia rara neurodegenerativa que afecta a una de cada 500.000 persones. Des d’ací aprofite per convidar a tota la ciutadania a participar i gaudir d’aquest matí on hi haurà, a més, amenització per als més menuts».

«Aquesta trobada representa l’essència de la Universitat Popular de Gandia com a projecte de desenvolupament cultural i de participació social amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Amb la fireta donem noves oportunitats als llibres usats fomentant-ne el seu intercanvi i reutilització, al temps que s’aposta per acostar la lectura, l’art, l’ensenyament i la cultura a totes les persones a peu de carrer. És per això que al llarg del matí es portaran també a terme diferents tallers de ceràmica, dibuix i pintura de la mà de monitores de la UPG per tal que participen els més menuts», ha explicat la directora de la UPG, Carol Fuster.

Està previst que a les 12h les autoritats municipals visiten la fireta acompanyats pels dolçainers i tabaleters de la Safor-UPG, associació que va nàixer al si de la Universitat Popular.

Les parades s’instal·laran a la plaça de l’Escola Pia (raconada Leandro Calvo) des de les 10:30h fins les 14:00h. Allí s’ubicarà també un estand de l’Associació AFASW on es podrà conèixer més sobre els seu treball i els seus propòsits al temps que es podrà col·laborar amb l’adquisició del seu marxandatge solidari.

També estaran presents representants de l’Associació d’Amics de la UPG, amb venda de diferents llibres autoeditats i que destinen també part dels seus beneficis a l’Associació Local Contra el Càncer.

Write your comment here ...

Deixa un comentari