– La intenció és que el departament tinga entitat pròpia amb un espai que coordinarà i promourà totes les polítiques, oferirà assessorament i acompanyament, amb especial atenció als sectors més vulnerables, com ara els joves, les persones trans i les víctimes de la LGTBIfòbia.
– Una altra de les propostes és la signatura de protocols d’actuació amb locals d’oci de Gandia contra la LGTBIfòbia.
– La candidatura unitària de les esquerres de Gandia reclamarà una unitat específica pel diagnòstic i tractament de les ETS a l’hospital de Gandia, accessible i confidencial.
– D’altra banda, Compromís sol·licita una pacte valencià contra la LGTBIfòbia i reforçar tots els serveis i municipalitzar-los. Així com ampliar la cobertura sanitària a vacunes com la del virus del papil·loma humà, que afecta sobretot a homes, dels 27 als 45 anys.
Gandia, 4 de maig de 2023. La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada del candidat de Compromís a les Corts, Cesc Roig i del núm. 6 de la candidatura unitària d’esquerres, Rafa Ferrer, ha presentat este matí algunes de les principals propostes de la coalició en matèria de diversitat lgtbi+´. Un programa, que recull també reivindicacions de col·lectius Lgtbi+´ de la ciutat.
Oficina Municipal d’Atenció i Orientació LGTBI +´
La principal proposta és la creació d’un departament específic de Diversitat, amb entitat pròpia i desvinculat d’Igualtat, que inclourà l’Oficina Municipal d’Atenció i Orientació Lgtbi+´. Així, més en enllà dels delictes d’odi, «l’oficina coordinarà i promourà totes les polítiques, amb caràcter transversal, dirigides a la formació, sensibilització i difusió de les realitats afectivosexuals i de gènere. L’oficina oferirà assessorament i acompanyament, amb especial atenció a les persones trans i a les víctimes de la LGTBIfòbia», ha explicat Izquierdo.
Una altra de les propostes és la signatura de protocols d’actuació amb locals d’oci contra la lGTBIfòbia. «Crearem un segell d’espais lliures de violència per als locals que el signen i realitzarem meses de seguiment i actualització dels protocols».
Pacte valencià contra la lgtbifòbia
Per la seua banda, Roig ha reclamat a un pacte valencià contra la lgtbifòbia. «Estem en el mes que reivindica la lluita contra la lgtbifòbia i volem convidar la societat valenciana a la firma d’un pacte en este sentit. Hem avançat en drets; hem aprovat a les Corts les lleis trans i lgtbi valencianes; s’ha aprovat la llei trans estatal… Però necessitem reforçar tots els serveis i desplegar-ho. Cal municipalitzar eixos serveis i les propostes de Compromís van en este sentit: ampliar ajudes; obrir oficines Orienta; formació dels policies locals; ampliar la cobertura sanitària a vacunes com la del virus del papil·loma humà, que afecta sobretot a homes i que anem a ampliar-la dels 27 als 45 anys. Per tant, tenim un compromís clar, tot i que hi ha qui vol enfangar i tirar odi contra el col·lectiu lgtbi+´. Nosaltres, en canvi, el que volem es reafirmar el nostre compromís amb els drets del col·lectiu».
Finalment, Ferrer ha recordat que al programa s’hi poden consultar un gran nombres de propostes sobre diversitat lgtbi+´, com ara, «reclamar una unitat específica pel diagnòstic i tractament de les ETS a l’hospital de Gandia, accessible i confidencial. També volem garantir l’atenció sanitària en matèria de prevenció de les ETS per a les persones migrants, i farem campanyes de conscienciació per evitar les ETS en la població LGTBI+ de Gandia, especialment del VIH – Sida». Proposta que Més Gandia ha recollit del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS).