Més Gandia es va reunir recentment amb els sindicats UGT, CCOO i Intersindial i els ha explicat la seua proposta perquè el turisme de Gandia siga corresponsable, tal i com ja fan moltes ciutats de l’Estat i europees, aportant una taxa simbòlica d’un euro per pernoctació a la Ciutat. Això es convertiria en 2 milions d’euros, un important ingrés que retornaria a la ciutat i el visitant, ja que s’invertiria en millorar els serveis bàsics de la ciutat i no suposaria cap despesa per a la ciutadania gandiana.

La candidata a l’alcaldia per Més Gandia, Alícia Izquierdo va recordar que: “segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), des del mes de març fins a octubre, un total de 2 milions de persones van pernoctar als hotels de Gandia. Amb una taxa de només un euro per nit, Gandia recaptaria 2 milions d’euros que podrien invertir-se en Serveis Bàsics, Sanitat, Medi Ambient, entre altres.” La vicealcaldessa va afegir que amb aquesta aportació turística, per exemple, les inversions en Agricultura es podrien multiplicar per 6; el pressupost en Serveis Socials augmentaria un 333% i quant a Patrimoni, la inversió es podria augmentar fins a 10 vegades.

Per altra banda, Nahuel González, número 3 de la llista de Més Gandia va assegurar que des de la formació unitària de l’esquerra es lluitarà per millorar les condicions laborals de les treballadores de l’hostaleria. “En Gandia hi ha milers de treballadors i treballadores que es dediquen a aquest sector i malauradament, en nombroses ocasions, tenen unes condicions laborals molt precàries. Des de Més Gandia volem que la seua tasca siga reconeguda amb un millor salari i també, que es fomente la conciliació familiar, amb horaris més flexibles”.

Els sindicats de Gandia donaren suport a aquestes dues propostes. Quant a la millora de les condicions laborals de les treballadores del sector hostaler, consideren que és una reivindicació històrica que amb voluntat política per part de Més Gandia, es solucionaria.
I pel que fa a la taxa turística, esta fou molt ben rebuda per la inversió que suposaria en millorar la vida de tota la ciutadania.

En la reunió amb els sindicats estigueren presents la candidata a l’alcaldia, Alícia Izquierdo, el número 3 de Més Gandia, Nahuel González i el número 17 de Més Gandia i històric del sindicalisme, Paco Román.

Write your comment here ...

Deixa un comentari