– Estan elaboradores pel veïnat i contemplen necessitats reals, que atenen a les seues particularitats geogràfiques, poblacionals i històriques.

– Més Gandia és la única candidatura amb possibilitats reals d’obtindre un regidor a l’Ajuntament per Beniopa; Dani Muñoz, qui ocupa el número 4. L’acompanyen en la llista Aïda Perelló, Fani Blasco, Ángela Alandete i Roser Pérez, molt vinculades al poble.

Gandia, 17 de maig de 2023. La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, ha presentat aquest matí les propostes de futur per a Beniopa, «pensades específicament per a la seua gent, com a poble-districte singular i per les seues característiques geogràfiques poblacionals i històriques. Beniopa es mereix un programa propi, elaborat pel veïnat». Izquierdo ha reiterat l’aposta de la candidatura unitària d’esquerres per Beniopa i ha recordat que és la única opció política amb possibilitats reals d’obtindre un regidor a l’Ajuntament pel districte; Dani Muñoz, actual director general de Medi Natural al consistori, qui ocupa el número 4. L’acompanyen en la llista Aída Perelló, Fani Blasco, Ángela Alandete i Roser Pérez, les dos últimes molt vinculades i estimades a Beniopa.
Així, en primer lloc, Dani Muñoz ha destacat un projecte ambiciós en el qual s’està treballant els últims anys des del departament de Medi Ambient, en la línia de la lluita contra el canvi climàtic, un dels eixos principals del programa de Més Gandia. «Hem rebut un finançament de 3 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la restauració integral del Barranc de Beniopa. Durant la legislatura pròxima, veurà la llum un gran parc, el més important de Beniopa, situat als peus de l’edifici de les Aigües potables, enfront del col·legi los Naranjos. El que busca és previndre l’alt risc d’inundacions a Beniopa, sobretot en un escenari de canvi climàtic. Però volem que això no torne a passar».
D’altra banda, es proposa la rehabilitació del pou i el depòsit de les aigües potables de Beniopa «per convertir-los en un espai d’ús cultural i associatiu per al barri. Paral·lelament, crearem una una senda verda perimetral als terrenys municipals del Dipòsit de les Aigües Potables que connecte amb la Senda del camí de la Banyosa i l’accés al Castell de Bairén del projecte de les Sendes Urbanes. Potenciarem i senyalitzarem les sendes verdes des de la xemeneia de la Banyosa al Pla Xiquet, i la del Calvari de Beniopa al pla de Santa Anna i el Racó de les Forques».
Muñoz també ha anunciat per a la legislatura pròxima la reforma de la Plaça del Campanar, «compatibilitzant els usos i consensuada amb el veïnat. I integrarem la placeta que ha resultat del tombament de la casa cantonera». Finalment, la desclassificació de la zona de l’antic cementeri, per a convertir-lo en una altra xicoteta zona verda. «Actualment, està catalogat com a zona urbanitzable i és un despropòsit; és un lloc sagrat per al veïnat, que cal recuperar i dignificar».
Per la seua banda, Aína Perelló ha exposat la necessitat de realitzar obres necessàries de remodelació per a millorar les condicions de la consulta del metge i de l’ATS, en el Centre Social i la reivindicació del centre de Salut 24 hores per a Beniopa. «També crearem un pla d’acció social per tal de millorar la problemàtica de l’incivisme i l’absentisme escolar en determinats sectors de la població, incorporant el treball de mediadors-educadors socials. Lligat a l’habilitació del Reté de la Policia Local del carrer de la Muntanya, per a que estiga operatiu a les nits de l’estiu i a la millora de les patrulles de la policia que fan rondes pel poble».
Una altra de les propostes en matèria social, «que pensem molt necessàries, és l’habilitació d’una zona d’atenció al públic en la planta baixa per als treballadors socials al Centre Cívic La Quadra».
Finalment, Fani Blasco ha esposat la voluntat de Més Gandia de millorar les instal·lacions de la piscina i projectarem la seua ampliació i coberta. Recuperarem l’entrada pel carrer de Vicent Marí i recuperarem els cursets de natació infantil, que tenien molt d’èxit. A la Quadra també volem portar cursos de la UPG i l’escoleta d’estiu, que preocupa molt als pares».
«Donat que Beniopa és un nucli històric, pensem que cal que tornen la majoria d’activitats i parades del Porrat de Beniopa a l’interior del poble. I així és una oportunitat perquè la gent de Gandia supere la barrera física del barranc, entre i conega el poble», ha conclòs.

Altres propostes de l’equip Més Beniopa

Rehabilitació urbana
Continuarem amb el programa ARRUR de rehabilitació urbana, tant per a particulars com per a l’espai públic, per tal de continuar comprant cases en mal estat en zones com la del carrer de la Muntanya i que permeten obrir carrers o conformar xicotetes places, com a forma de millorar la qualitat urbana.
Obertura de carrers
Avançarem en la dinàmica d’higienitzar i obrir carrers de manera que Beniopa siga més accessible. És prioritari obrir el carrer de la Muntanya al carrer del Barranc i als accessos generals de la rotonda del Dipòsit.
Vivenda pública i lloguer
Afavorirem i promourem la construcció d’habitatges públics i per a lloguer en solars municipals o dels bancs, com ara al carrer de les Barraques o al carrer dels Jurats.
Aparcaments
Millorarem els accessos a l’aparcament junt a La Quadra, des del carrer Nou. Crearem nous aparcaments en solars del carrer de les Barraques.
Enllumenat
Dotarem el campanar de l’enllumenat adequat, així com del Calvari i el parc.
Carrer del Barranc
Adquirirem i tombarem la casa del carrer del Barranc que trenca l’alineació del carrer, així com la casa que permet obrir la plaça del Campanar al carrer del Barranc.
Pla d’ombres
Millorarem l’arbrat i plantació d’arbres en els llocs on siga possible, i intensificarem la neteja en parcs i jardins.
Refugi de la Guerra civil
Posarem en valor el refugi descobert i possibilitarem la seua visita.
Casa dels Caudeli
Adquirirem la casa dels Caudeli que va ser del metge als quatre cantons pel seu valor patrimonial.

Xemeneia de la Banyosa
Restaurarem i senyalitzarem adequadament la xemeneia de la Banyosa amb motiu del seu centenari.
Poliesportiu de Beniopa
Ampliarem l’ús i l’horari de les instal·lacions del poliesportiu de Beniopa.
Major aportació a les festes
Millorarem l’aportació municipal i farem una major difusió i promoció.
Finalització de l’Anella Verda
Aprovació del Pla Especial de la Infraestructura Verda i consolidació de l’Anella Verda durant la legislatura (23/27).
Acabarem els sectors de l’anella més conflictius, com el tram del barranc de Beniopa des de l’I.E.S. Tirant lo Blanch fins el Grau.
Hort urbà
Proporcionarem a les persones que disposen de temps lliure una iniciació pràctica en tasques d’horticultura ecològica, que els servisca per a l’autoconsum al barri de Santa Anna-Beniopa.

Write your comment here ...

Deixa un comentari