– La intenció és reutilitzar l’actual llac existent al parc Ausiàs March, amb un gran espai verd i d’aigua per a activitats, jocs…

– La candidatura unitària de l’esquerra enllestirà una xarxa de parcs canins a les zones periurbanes, on els gossos puguen estar lliures dins d’un recinte acotat i condicionat, amb l’objectiu que els animals puguen córrer i socialitzar amb altres animals. També els propietaris entre ells.

– Es facilitarà l’admissió d’animals de companyia en albergs municipals, cases d’acollida per a dones maltractades i residències de gent gran perquè els animals no hagen de patir la separació.

– Es redactarà d’una nova ordenança animal que, amb especial atenció en el sacrifici zero, integre els nous serveis, els nous drets i les noves obligacions de propietaris i propietàries, de respecte i defensa animal, amb intervenció de les associacions corresponents.

Gandia, 23 de maig de 2023. La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada dels membres de la candidatura, Daniel Muñoz (4) i Luis Escobar, ha presentat este matí les principals propostes de la coalició d’esquerres pel que fa a garantir el benestar animal.
Així, la principal, és la creació d’una xarxa de parcs canins a les zones periurbanes, «on els gossos puguen estar lliures dins d’un recinte acotat i condicionat, amb l’objectiu que els animals hi puguen córrer i socialitzar amb altres animals. També els propietaris entre ells (recordem que per a moltes persones passejar el gosset és una bona manera d’eixir al carrer i parlar amb altra gent)». En una línia semblant al que ja existeix, per exemple, a la zona de l’avinguda Blasco Ibáñez. Però, sens dubte, el projecte més emblemàtic és un Parc acuàtic caní, el primer de la ciutat, «amb la reconversió del llac del parc Ausiàs March i el seu entorn. Cal insistir que tots els projectes que presentem són factibles, tant des del punt de vista pressupostari com tècnic».
Precisament, el director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, ha explicat que la proposta es una passa més en l’adequació i revitalització del parc Ausiàs March que s’està realitzant durant els últims anys: «El llac és una zona que creguem que té molt de potencial, però no s’utilitza, per això plantegem reconvertir l’espai en una zona recreativa i de bany per als animals, com ja existeix en altres ciutats. Tancarem el recinte i hi posarem jocs i un sistema de depuració i fonts a l’aigua perquè els animals puguen gaudir-ne amb total seguretat i sistemes de vigilància».
«En este espai i altres zones que crearem anem a resoldre les necessitats fisiològiques i etològiques dels animals, que normalment no estan cobertes, perquè només podem passejar al carrer. Des dels jocs, l’activitat física, la socialització amb altres mascotes…». Luis Escobar, veterinari jubilat, ha recordat que la nova llei de tinença i benestar animal obliga els ajuntaments ha cedir obligatòriament espais en parcs i jardins per a que hi puguen caminar les mascotes. «Nosaltres volem anar més enllà amb la creació de zones perquè hi puguen fer exercici, jugar, socialitzar-se…»

Altres propostes per a un major benestar animal

– Ajudes anuals al Consell Animalista per desenvolupar programes vinculats al benestar animal.
– Redacció d’una nova ordenança animal que, amb especial atenció en el sacrifici zero, integre els nous serveis, els nous drets i les noves obligacions de propietaris i propietàries, de respecte i defensa animal, amb intervenció de les associacions corresponents.
– Major control, per una banda, de la cria i venda, i de l’altra, del maltractament i abandonament, afavorint la utilitat pública de les entitats de protecció i protectores i que la protecció animal siga considerada un servei públic d’interès.
– Campanyes periòdiques de vacunació, esterilització i identificació per als animals de companyia de persones sense sostre, en risc d’exclusió social i víctimes de violència de gènere.
-Continuar amb els sistemes de control de colònies de pardals i altres espècies silvestres que habiten en espais públics municipals, basats en mètodes ètics.
– Els serveis públics municipals hauran d’intervindre per preservar la seguretat dels animals, especialment en situacions d’evident risc per a la seua vida o per condicions climatològiques o inanició, així com totes aquelles situacions que assenyale la Llei sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia.
– Incrementarà el personal i els mitjans de la policia local amb la formació necessària perquè s’encarregue de tots els assumptes policials vinculats amb els animals, incloent-hi els casos de maltractament, abandonament, identificació, sacrifici, etcètera.
-Més Gandia facilitarà l’admissió d’animals de companyia en albergs municipals, cases d’acollida per a dones maltractades i residències de gent gran perquè els animals no hagen de patir la separació.
– Adhesió de Gandia al programa VIOPET (cases d’acollida per a animals de companyia de persones víctimes de violència masclista).
– Establiment de la normativa municipal per a l’acceptació d’animals de companyia en el transport públic.
-Ampliació del programa CER (captura, esterilització i retornament) de gats fins aconseguir la quantitat necessària d’esterilitzacions.
– Campanyes d’informació ciutadana sobre obligacions i responsabilitats de les persones encarregades legals o temporals dels animals i per conscienciar sobre la inconveniència de depositar en vies públiques de manera arbitrària menjar i altres objectes destinats als gats de carrer fora dels llocs específicament destinats a això, prèviament planificats per l’ajuntament.
-Foment de l’acceptació dels gossos en establiments en què els propietaris estiguen d’acord amb la iniciativa Pet Friendly.
– Es mantindrà la normativa de no atorgar autoritzacions ni subvencions per a espectacles que utilitzen animals, especialment circs amb animals, corregudes de bous, bous al carrer i tir i arrossegament.

Write your comment here ...

Deixa un comentari