Gandia, a 14 de juliol de 2023.- La regidoria de Patrimoni Històric, artístic i cultural, Alícia Izquierdo, ha anunciat que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit una nova subvenció dins el programa competitiu anual per a la redacció d’instruments urbanístics. Després d’haver aconseguit esta mateixa ajuda durant quatre anys seguits per a redactar el Pla Especial de Protecció del Castell de Bairén, el Pla Director de la Col·legiata de Gandia i el Catàleg de Béns i Espais Protegits, enguany li ha tocat el torn al Pla Director del Castell de Bairén. L’ajuda és de 8.954 € per a un projecte valorat en 18.000 euros.
«Al llarg de l’any recollirem tota la informació generada durant els últims tres anys al Parc Arqueològic del Castell de Bairén i prepararem, amb la col·laboració de l’arquitecte José Manuel Climent, l’arqueòleg Pablo García Borja i el biòleg Benjamí Pérez Rocher, un document per identificar tots els problemes de conservació de les restes i planificar els treballs arqueològics de recuperació, consolidació i posada en valor d’este monument. Recordem que, sense anar més lluny, tan sols s’ha excavat el 40% de l’alcassaba, el 10% de l’albacar i no s’ha intervingut encara al poblat, així que ens queda molta faena per davant per fer d’este jaciment un referent en l’àmbit dels parcs arqueològics a nivell estatal».
Finalment, ha recordat que esta vesprada hi ha visita guiada al jaciment. I durant el cap de setmana als principals jaciments arqueològics municipals.

Write your comment here ...

Deixa un comentari