• L’alumnat empadronat a Gandia tornarà a obtindre 30 euros per a comprar material cultural i escolar en el comerç local de la ciutat.

• Com en l’anterior edició, els xecs es podran descarregar “en només dos clics” a través de la web de l’Ajuntament de Gandia, (www.gandia.es) a partir del dilluns pròxim.

• Es resoldran dubtes i incidències en el consistori presencialment o a través del telèfon 962959444 i l’e-mail (xeccultural@gandia.org) perquè totes les persones empadronades a Gandia que cursen els seus estudis fora puguen enviar el certificat del centre educatiu, on consta el NIA i el formulari corresponent per a donar-los d’alta en el sistema.

• Els establiments comercials (micro-pimes locals) que vulguen adherir-se tenen fins al 20 d’agost, a través del web municipal.

Gandia 16 d’agost de 2023.- La Primer tinent d’Alcaldia i portaveu del Govern, Alícia Izquierdo ha anunciat que a partir del dilluns pròxim, 21 d’agost, es podrà obtindre el ‘Xec Cultural-Escolar’ per al curs 2023-2024. Aquesta mesura, posada en marxa l’anterior curs de manera pionera, és una ajuda de 30 euros perquè l’alumnat empadronat a Gandia puga comprar material cultural i escolar en el comerç local.

El sistema per a aconseguir el xec d’aquest curs serà el mateix que l’any passat, ja que va ser molt ben rebut i aconseguim que fora molt àgil, en un temps rècord. Per tant, a partir de la setmana que ve es podrà descarregar el ‘Xec Cultural-Escolar’ introduint les dades de l’alumne o l’alumna i les dades personals del pare, mare o tutor, a través de la web de l’Ajuntament.

En només dos clics, còmodament, les famílies de Gandia tindran a la seua disposició un xec de 30 euros per estudiant per a fer front a les despeses de la tornada a les classes comprant en el comerç de proximitat de la ciutat, el que fa barri. Aquesta iniciativa es completa amb altres mesures, com la que presta la Generalitat des de fa set anys, a través de ‘Xarxa Llibres’, per a l’adquisició de llibres de text.

Aquesta mesura té un doble objectiu i es tracta d’una mostra més de com, des de l’administració local, la més pròxima al veïnat, es pot fer front a les necessitats que sorgeixen en el dia a dia. Així mateix, el ‘Xec Cultural-Escolar’ és una ajuda per a les famílies i un estímul per al xicotet comerç de la ciutat, que podrà veure de nou, com augmenten les seues vendes.

Com a novetats d’aquest curs, enguany s’ha ampliat el nombre de comerços adherits, que s’acostarà a la trentena i que també s’ha augmentat la dotació pressupostària, de 200.000 a 210.000 euros amb la finalitat de arribar a més famílies, a més comerços i superar l’èxit de l’anterior edició.

Alícia Izquierdo ha recordat que aquesta ajuda està concebuda per a fomentar la cultura, la literatura, les arts plàstiques, la tecnologia o la música a l’aula, de manera que els productes que es podran adquirir van des de llibres de lectura (extracurriculars) fins a quaderns, estris d’escriptura, compàs, fulles, regles, estotjos, flauta dolça, cartolines, així com motxilles, carteres o altres elements utilitzats per al transport del material.

S’ha coordinat amb els establiments adherits i analitzat com van funcionar els processos l’any anterior per a implantar millores en la web, que els permeten tindre més informació i millorar la gestió. Els comerços interessats a adherir-se a la iniciativa trobaran, des del 14 al 20 d’agost, un formulari a la web municipal. Han de ser micropimes i tindre seu social a Gandia.

Així mateix, ha recordat que els fons de l’ajuda estan garantits si la sol·licitud es tramita del 21 d’agost al 31 d’octubre.

Característiques del ‘Xec Cultural-Escolar’

Es podran beneficiar d’aquesta ajuda de 30 euros els xiquets i les xiquetes empadronats a Gandia que cursen Primària i ESO en els col·legis públics i concertats de la ciutat, és a dir, els centres sostinguts amb fons públics. També tindran dret els i les alumnes empadronades a Gandia, que estudien fora de la ciutat. Es concedirà un xec per alumne, de manera que les famílies amb més d’un fill, podran disposar de tants xecs com fills tinguen.

Els xecs poden començar a sol·licitar-se i gastar-se en comerços adherits a la campanya a partir del 21 d’agost i fins al 31 d’octubre de 2022. L’Ajuntament tornarà a posar a la disposició d’usuaris i usuàries una aplicació, a través de la web municipal, per a introduir les dades personals del pare/mare/tutor i les dades de l’alumne/alumna. Una vegada sol·licitada l’ajuda, s’haurà de gastar íntegrament en una mateixa compra i, per tant en el mateix comerç. Si no es gasta tot, no serà possible la devolució dels diners.

Per a garantir l’atenció ciutadana, es resoldran dubtes i incidències en el consistori presencialment o a través del telèfon 962959444 i, com a novetat, s’ha posat a la disposició de la ciutadania un email (xeccultural@gandia.org) perquè totes les persones empadronades a Gandia que cursen els seus estudis fora puguen enviar el certificat del centre educatiu, on consta el NIA i el formulari corresponent per a donar-los d’alta en el sistema.

Write your comment here ...

Deixa un comentari