El curs s’inaugurarà enguany amb la conferència ‘El territori en la cruïlla’, a càrrec de Rafael Delgado, el dimecres 25 d’octubre a les 19h en la Casa de Cultura

. El termini d’inscripcions per al nou curs 2023-24 estarà obert de l’11 al 21 de setembre i la matrícula s’efectuarà del 25 de setembre al 6 d’octubre

. En cas que les inscripcions superen l’oferta de places, s’efectuarà un sorteig públic per determinar l’ordre de matriculació i aquest tindrà lloc el divendres 22 de setembre

Gandia, a 24 d’agost de 2023- La Universitat Popular de Gandia (UPG) comença el nou curs 2023-24 amb noves propostes culturals i d’oci en el primer quadrimestre, que es desenvoluparà del 23 d’octubre de 2023 al 9 de febrer de 2024. En aquest període, s’oferiran un total de 28 cursos i 7 tallers als que se sumaran 4 eixides guiades pel patrimoni natural del nostre entorn. Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa la regidora d’Educació, Esther Sapena, i la directora de la UPG, Carol Fuster.

Enguany està prevista la realització d’una conferència inaugural sobre territori i despoblació que portarà per títol ‘El territori en la cruïlla’, a càrrec de Rafael Delgado Artés, enginyer forestal, professor de la Universitat Politècnica de València i expert en la matèria. Serà el dimecres 25 d’octubre a les 19h de la vesprada en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. «Hem pensat que, de la mateixa forma que tradicionalment es realitza una festa de fi de curs, estaria bé organitzar una activitat cultural per donar la benvinguda al nou curs i aquesta vegada hem apostat per una xarrada en obert amb una temàtica propera a la nostra realitat comarcal», ha explicat la regidora.

Cursos, tallers i excursions

Pel que fa als cursos, la novetat enguany serà en el de ‘Valencià’, que oferirà dos nivells: el bàsic (A2) i el Mitjà (C1), atenent a la demanda que ha estat enregistrant la UPG durant els darrers anys. La resta de propostes es mantenen tot i que el que canvia és el lloc on s’impartiran alguns dels cursos. És el cas de dos grups de ‘Tall i Confecció’ que passaran del CS de Beniopa al Centre Cívic de Roís de Corella i del grup de ‘Balls de Saló’ que s’impartia en el CS de Benipeixcar, que també passarà al CC de Roís de Corella. «El motiu d’aquest canvi és la millora en les condicions de les aules, la qual cosa suposarà també un millor aprofitament de les classes i una major comoditat per a l’alumnat», ha matisat Sapena.

Una novetat enguany serà la recuperació del CS de Marxuquera, on s’impartirà un taller d’observació astronòmica en el terrat, sempre que les condicions ho permeten. La resta d’instal·lacions de diferents centres socials que es faran servir continuaran sent el Raval, Santa Anna, Joan Climent (Plaça El·líptica-República Argentina) i també a les Escoles Pies i l’edifici Tossal de la Universitat de València-Centre de Gandia. Per altre costat, gran part dels cursos de la UPG es desenvoluparan en la seua seu ubicada a la plaça Loreto, 4.

Quant als tallers, que tenen una duració de 10h o de 20h, segons la temàtica, s’ha apostat per recuperar els dels de major demanda com són el de ‘Telèfon mòbil’, per adquirir una major destresa en el funcionament dels usos i aplicacions d’aquest aparell i els tallers d’’Alimentació i salut’ i el de ‘Cosmètica Natural’, que es van implantar com a novetat el darrer quadrimestre del curs passat i van comptar amb una gran acceptació. La resta de tallers que s’oferiran enguany suposen una novetat i estan adreçats a la població de totes les edats: Cal·ligrafia Japonesa; Cinephone (gravació i edició de vídeo amb el mòbil); Lettering i Observació Astronòmica.

A banda dels cursos i tallers, s’oferiran també quatre eixides guiades pel patrimoni natural dels nostres voltants centrades totes elles en els castells de Vilallonga, Benissili, Tavernes i Pego. Es portaran a terme una cada mes des de novembre fins a febrer.

Inscripció i matrícula

Recordem també que, com és habitual en aquest centre públic, primer s’iniciarà un procés d’inscripció que tindrà lloc de l’11 al 21 de setembre en la seu de la UPG, a la plaça Loreto, 4 o a través de la web upg.gandia.org Una vegada finalitzat aquest període i, en cas que les inscripcions superen l’oferta de les places per als cursos i tallers, s’efectuarà un sorteig públic que determinarà l’ordre de matriculació de les persones inscrites. El sorteig públic tindrà lloc el divendres 22 de setembre en l’Ajuntament de Gandia i el posterior període de matrícula s’obrirà del 25 de setembre al 2 d’octubre.

Finalment, dir que ja poden consultar tota la programació en el blog de la UPG i, a partir de l’1 de setembre, ja poden passar per les oficines de la la Plaça Loreto on trobaran el fullet explicatiu amb tots els cursos i tallers així com tota la informació referent a les inscripcions, la matrícula, el preu i la durada del curs.

Tal i com ha conclòs la responsable de la UPG, Carol Fuster, «des d’ací animem a tota la població a participar del programa i les activitats programades enguany. Comencem el nou curs amb molta il·lusió i amb la convicció que les noves propostes s’adeqüen a la demanada de ciutadans i ciutadanes de totes les edats i necessitats, ja que hem procurat abastar una variada oferta d’oci de qualitat i situada en el moment social actual. Quant als nous espais escollits enguany per a impartir alguns dels cursos, tenim la intenció que servesquen per a millorar el funcionament de classes i que l’alumnat se senta més a gust en unes infraestructures més adequades».
MATRI-UPG1

Write your comment here ...

Deixa un comentari