Més de 300 persones es van donar cita dissabte passat al pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja de Gandia en una interessant vetlada de cultura, tradicions i música amb motiu de la commemoració del Nou d’Octubre. “Una trobada en la que es vol commemorar no només el naixement del Regne de València, sinó també recordar la societat dels vençuts i la importància que va tindre en la formació d’una nova societat als territoris valencians. I és que, com a poble, tenim una herència cultural molt important de procedència andalusina i mudèjar, que s’ha integrat en les nostres costums, llengua, tradicions o gastronomia”, ha explicat la primera Tinent d’Alcaldia i regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural, Alícia Izquierdo.

Així, “Diàleg entre cultures” va estrenar el documental “Llum Mudèjar”, amb la presència del seu director, el valencià David Segarra, qui va explicar com va sorgir el projecte i la importància del llegat que ens ha arribat de la mà de la població musulmana que va continuar vivint al Regne de València després de la conquesta de Jaume I.

Tot seguit va tindre lloc el concert del prestigiós grup Capella de Ministrers, de la mà de Carles Magraner. Hi va oferir un concert fantàstic que portava per títol “Fills de l’Instant. Diàleg musical entre cultures”, convidant el públic a un viatge per les tradicions sonores de la nostra terra a través de la història.
Una activitat organitzada per la regidoria de Patrimoni històric artístic i cultural (Museu arqueològic de Gandia-MAGa), amb la col·laboració del Palau Ducal dels Borja.

Write your comment here ...

Deixa un comentari