S’ha organitzat una xarrada d’inici de curs a càrrec de Rafa Delgado, President de la Plataforma Forestal Valenciana i professor d’Enginyeria Rural a la Universitat Politècnica de València. Dimecres 25 d’octubre, a les 19h, en la Casa de Cultura

Gandia, 20 d’octubre de 2023.- La Universitat Popular de Gandia arranca les classes del present curs el proper dilluns 23 d’octubre. Al llarg d’aquest primer quadrimestre es posaran en marxa un total de 28 cursos, 7 tallers i 8 visites guiades per conéixer les llegendes i contalles dels barris de Gandia així com excursions al patrimoni natural de la comarca. Les classes s’allargaran fins al 9 de febrer, quan començaran les inscripcions per al segon quadrimestre. En total, 978 persones s’han inscrit a aquest primer quadrimestre.

Com a novetat enguany, des de la UPG s’ha apostat per iniciar el curs amb una activitat en obert al públic com és la xarrada que se celebrarà el proper dimecres 25 d’octubre a les 19h en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. ‘D’igual forma que s’organitza un acte de fi de curs en el mes de juny, hem apostat per reunir a l’alumnat i a la gent en general, en una activitat cultural que servesca per donar el tret d’eixida al nou curs, una forma de crear comunitat i debat sobre un tema d’actualitat’. L’acte comptarà amb la presència de la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Esther Sapena.

El territori en la cruïlla
La xarrada corre a càrrec de Rafa Delgado Artés, President de la Plataforma Forestal Valenciana i professor d’Enginyeria Rural de la Universitat Politècnica de València.

Delgado abordarà un tema d’actualitat com és dels incendis forestals, que venen generant una gran alarma social en les últimes dècades i que provoquen un problema territorial profund que, unit al canvi climàtic ens porta l’efecte col·lateral dels grans incendis forestals, que apareixen per primera vegada en les estadístiques espanyoles en els anys 80.

Tal i com explica l’expert en prevenció i extinció d’incendis, ‘el problema està lluny de solucionar-se i s’uneix al calfament global, que estressa la vegetació forestal. Caldria establir estratègies per a fragmentar el paisatge i fer passos de tornada a l’ús agrari i forestal del territori. El model territorial i els incendis forestals ens plantegen un necessari canvi de visió’, afirma Delgado.

Write your comment here ...

Deixa un comentari