Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència climàtica, Alícia Izquierdo, ha presentat aquest matí la iniciativa «La mar comença ací. No tires res», elaborada conjuntament amb l’alumnat de 3r de l’ESO del col·legi Carmelites.

Així, operaris de manteniment de la via pública han pintat el lema de la campanya, junt al dibuix d’una tortuga marina en els embornals que hi ha just davant del consistori. S’hi pretén conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre les conseqüències de llançar-hi residus que arriben a l’aigua i tenen efectes negatius en la seua flora i fauna.

Segons l’Institut Espanyol d’Oceanografia, el 66% de les mars mostren una alteració severa a causa de l’impacte humà. Per això, «la mar no comença quan vas a l’arena, sinó en l’entorn urbà, de manera que les accions que cadascun duu a terme en el seu dia a dia afecten, de manera negativa o positiva, a la natura». Izquierdo ha convidat tota la ciutadania a prendre consciència de la forma en què els seus comportaments repercuteixen en el cicle integral de l’aigua.

Tal i com han explicat Marc Gavilà i Maria de Sanfélix, la campanya forma part de «17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) per a un món millor. Hora de passar a l’acció», un projecte interdisciplinari que es tracta en diferents assignatures i l’objectiu del qual és, no sols aprendre, sinó també «oferir un servei de millora a la comunitat».

A més, gràcies al pla de la Unió Europea «eTwinning», el seu centre educatiu col·labora amb diferents col·legis i instituts del continent, duent a terme aquest tipus d’accions internacionals. Els dos han animat a la resta de centres de Gandia a sumar-se a aquest moviment.

Write your comment here ...

Deixa un comentari