L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; acompanyat de la regidora d’Igualtat, Maribel Codina; i la regidora d’Educació, Esther Sapena, ha visitat el recentment anomenat parc de les Clarisses, situat al costat del CAI de Càritas.

L’alcalde ha recordat que aquesta plaça i 41 espais públics més de la ciutat han rebut el nom de diferents dones que han tingut un paper fonamental en la història local, autonòmica, estatal i/o internacional. La mesura va ser acordada el passat any a la Comissió Tècnica de Carrers i Places i va comptar amb el consens de tots els participants i dels grups municipals amb representació al Consistori durant l’anterior legislatura.

Posteriorment, va ser aprovada per la Comissió de Govern Interior, Contractació i Seguretat Ciutadana. En total són 42 plaques amb nom de dona distribuïdes per tot el terme municipal de Gandia. Algunes de les dones seleccionades han estat: Clara Campoamor, Carmelina Sánchez-Cutillas, Maria de Montepller, María Montesori, Matilde Salvador, Concepción Aleixandre, Isabel de Borja, Mariana Pineda, Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Carmen Conde, Victoria Kent, entre altres. Aquesta mesura té com a objectiu visibilitzar les dones, homenatjar-les i restituir un anonimat que han patit durant segles.

Write your comment here ...

Deixa un comentari