L’alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació acompanyat per la primera tinent d’alcalde, Alicia Izquierdo, i pel regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, per a informar de l’ús que l’executiu local donarà a 3,1 milions d’euros dels 15 milions del romanent de tresoreria de l’any 2023.

Tal com ha explicat Prieto, aquests 3,1 milions d’euros aniran a parar a sectors o àmbits que necessiten un impuls per part de l’Ajuntament, com el polígon industrial Sanxo Llop, així com la millora i l’adequació i els carrers de la ciutat; les instal·lacions esportives; comerç, habitatge, educació o festes i tradicions. A més, es reforça també el turisme cultural i el patrimoni històric i natural.

“Destinem aquests diners a les necessitats actuals de la ciutadania i a la reactivació dels sectors productius”, ha afirmat Prieto, qui ha destacat que ha calgut modificar alguna d’aquestes partides del romanent per adaptar-se al moment actual amb l’objectiu d’enfortir aspectes estratègics de ciutat .

D’aquesta manera, les partides han quedat distribuïdes de la manera següent:

1) 1,2 milions d’euros per fer front a l’inici de les obres del polígon Sanxo Llop (gairebé el 40% del romanent de tresoreria que ara es fa servir). Aquesta quantitat es destinarà a assumir les quotes d’urbanització de la part corresponent als terrenys municipals. La primera autoritat municipal ha explicat que esta actuació “influirà de manera molt decisiva en el potencial econòmic de la nostra ciutat, perquè serà un espai d’oportunitats per a la implantació d’empreses lligades al sector sociosanitari, amb una alta capacitat d’atreure talent i creació d’ocupació dalt valor afegit. Això significa disposició de riquesa i alta capacitat de despesa de l’ocupació creada”.

2) Es destinaran 300.000 euros per continuar avançant en el Pla d’Humanització de Places i Carrers per tal de millorar no només l’asfaltat, ja que les actuacions contemplen, on calga, procedir a la millora de les infraestructures d’aigua, clavegueram i llum alhora que s’hi instal·len zones d’ombra per combatre els efectes del canvi climàtic.

3) 245.000 euros per a la reactivació econòmica del sector terciari: comerç, turisme i cultura. D’aquesta quantitat, 100.000 euros s’assignen al programa Alcem persianes. Es tracta d’un compromís adquirit al Fòrum Econòmic i Social que té com a meta la reimplantació de comerços a la nostra ciutat i facilitar-ne el canvi generacional.
100.000 euros es destinaran a promocionar festivals musicals. Finalment, el Polisònic, referent musical de qualitat de les nits d’estiu, rebrà 45.000 euros.

4) 185.000 euros per a la preservació i el manteniment del patrimoni històric de la ciutat. La primera tinenta d’alcalde ha informat que amb aquesta quantitat s’abordarà l’inici de les actuacions a l’Ermita de Sant Vicent, la redacció dels projectes d’actuació a les alqueries del sector de les Foies, alhora que s’avança als treballs al castell de Bairén i es potencien les visites al patrimoni.

5) La millora i el manteniment de les instal·lacions esportives veurà incrementada la seua dotació en 150.000 euros. Aquesta quantitat se suma a la partida original del pressupost i a les quantitats que s’invertiran en la remodelació imminent del pavelló i el canvi de la gespa del Guillermo Olagüe

6) 130.000 euros per reforçar el patrimoni natural i el medi ambient. En aquest apartat es contempla l’ampliació de l’Anella Verda i la redacció del projecte de la planta de biomassa.

7) L’educació també es veurà reforçada amb un total de 104.000 euros. D’aquests, 74.000 euros seran per a les obres a les escoletes municipals que permetran reconvertir aquests espais en una nova extensió de la UPG per donar cobertura a l’enorme demanda de cursos. També es preveuen 30.000 euros per incrementar el finançament de les AMPES.

8) Les celebracions d’interés turístic nacional també reben un impuls gràcies a sengles partides de 62.000 i 29.000 euros que aniran destinades a les Falles i la Setmana Santa, respectivament.

9) Respecte a la vivenda, 50.000 euros es destinen per fer front al repte d’aflorar habitatges buits perquè els propietaris tinguen seguretat econòmica i jurídica i que es destinarà a cobrir les assegurances de caució dels propietaris que posen de lloguer un habitatge buit.

10) 19.000 euros per commemorar l’Any Estellès que gestionaran els departaments de Cultura, Patrimoni i Educació.

Sobre totes aquestes mesures, Prieto ha destacat que com a administració “hem d’estar del costat dels sectors estratègics per fer que la ciutat continue avançant i garantint la qualitat de vida”. I ha avançat que, pròximament, es convocarà el Consell Econòmic i Social per determinar, de manera consensuada entre tots els sectors involucrats, de quina manera es distribueixen els diners. “Hem d’allunyar-nos de la dinàmica del soroll i buscar grans pactes de ciutat que reforcen el consens i donen solucions als reptes que preocupen els nostres ciutadans. Estem ficant les bases per obrir una gran etapa de la ciutat basant-nos en el diàleg social”, ha finalitzat Prieto.

Per part seua, Izquierdo ha recordat que les xifres del romanent són fruit del bon estat dels comptes municipals. “Veníem de romanents de 43 milions en negatiu el 2015 i, a poc a poc, amb ordre, estabilitat i transparència hem estat capaços de reduir alhora mentre manteníem l’aposta per polítiques mediambientals, culturals i socials”. “Sempre hem tingut molt clar que hem d’ajudar els més vulnerables i els sectors productius sense perdre la capacitat d’inversió fins a assolir els prop de 105 milions d’aquest any en inversions”.

Finalment, Salvador Gregori ha declarat que els diners estalviats per la bona gestió d’aquest govern “tornen d’una manera eficient als ciutadans de Gandia potenciant àrees clau” i ha informat que algunes d’aquestes partides seran ampliables en funció de la demanda que existisca com en el cas de les quantitats destinades a pla Alcem Persianes o l’habitatge.
“La nostra gestió és bona i així ho reconeix el Ministeri d’Hisenda. Aquestes xifres són fruit d’un equip de govern amb molt de sentit comú i cohesionat”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari