Després de la visita de la Consellera d’Infraestructures, Salomé Pradas, i posterior roda de premsa, des del grup municipal de Compromís més Gandia han volgut manifestar la seua disconformitat amb els anuncis realitzats, tant per la pròpia consellera com per l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto.
D’una banda, des de la coalició reiteren el seu rebuig al projecte de perllongació de la CV-60, que, «al nostre parer i com venim defensant des de l’inici, suposa una agressió innecessària i irreversible al territori. Este posicionament no és incompatible amb el debat sobre la conveniència d’una millor connexió amb la Vall d’Albaida, per a la qual existeixen alternatives viables de menor impacte i igualment efectives, com reconeixen tots els estudis realitzats fins aleshores”, ha manifestat la portaveu de Compromís més Gandia, Alícia Izquierdo.
Per una altra, des de Compromís recorden que l’única infraestructura que ha suscitat un consens des de fa dècades i una permanent reivindicació des dels àmbits polític, econòmic i social, ha estat el tren Gandia-Oliva-Dénia, el qual forma part de l’anomenat Tren de la Costa, un projecte que es troba actualment en tramitació per part del Ministeri de Transports, i que també està inclós en les infraestructures reivindicades amb el Corredor Mediterrani. El Tren de la Costa permet no només la connexió ferroviària entre Gandia i Dénia, sinó que suposa una connexió efectiva i coherent entre València i Alacant, les dues ciutats principals del País Valencià. Per això, i segons declaracions d’Alícia Izquierdo, “qualsevol alternativa que no permeta l’execució d’esta aspiració, què s’arrossega ja fa més de cinquanta anys, seria una renúncia inassumible i un error històric, de conseqüències irreparables i que ultrapassa els interessos de Gandia, Oliva i Dénia o de la Safor i de la Marina Alta”. “És cert, que ens cal abordar amb rigor i contundència el problema de la interconnexió comarcal i intercomarcal, per la qual cosa cal avançar en les concessions del transport d’autobusos que faciliten un servei modern i de qualitat”, ha conclòs la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Gandia,
Per acabar, des de Compromís volen recordar que “les declaracions de l’alcalde de la ciutat al respecte d’estes infrastructures no ho són en nom del “govern de la Ciutat” sinó únicament d’una part d’ell, perquè no estan contemplades en l’acord de govern ni compten amb el nostre vistiplau”.

Write your comment here ...

Deixa un comentari