Enguany, les escoletes començaran el 25 de juny, cobrint així la setmana a la qual acaben les classes. Els col·legis que s’han sumat a la iniciativa són els CEIP Roís de Corella, Benipeixcar, Botànic Cavanilles i Joan Martorell, a més del Joan XXIII, ubicat al Grau. Cada un tindrà 150 places, per la qual cosa els col·legis donaran prioritat a aquells que ja estiguen matriculats als seus centres.

Respecte als més menuts, que tenen entre 0 i 3 anys, podran assistir a les escoletes de Corea, Dos Campanars i Les Alqueries. Les famílies que siguen part de la Xarxa d’Escoletes Municipals tindran la plaça assegurada, mentre que la resta, sempre que estiguen empadronades al municipi, podrà fer la sol·licitud entre el 5 i el 20 de juny. Els xiquets i xiquetes entraran segons l’ordre de les inscripcions.

Els preus i les diferents condicions de cada centre poden consultar-se a l’apartat d’Educació de la pàgina web de l’Ajuntament de Gandia (https://www.gandia.es/).

Tal com ha explicat l’edil, fins ara, les escoletes sempre es duien a terme gràcies a una subvenció del Pla Corresponsables de Conselleria. No obstant això, enguany l’ajuda ha eixit més tard d’allò previst, per la qual cosa, en aquesta ocasió, la iniciativa no es podrà oferir de manera gratuïta.

Malgrat això, el departament d’Educació s’ha reunit amb les diferents ampes de la ciutat per buscar uns preus assequibles i aconseguir que tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen puguen accedir.

A més, les famílies amb menys recursos econòmics i socials podran acudir als serveis socials, on trobaran un suport econòmic perquè els seus fills i filles també puguen gaudir d’aquesta proposta.

Quant al pressupost, l’Ajuntament ha invertit un total de 45.000 euros que repercuteixen directament en els preus de les diferents escoletes. «Vull que quede molt clar que cada col·legi ha organitzat la seua pròpia escoleta. És a dir, cada AMPA, que coneix la seua escola, les necessitats del seu alumnat, etc., ha escollit a l’empresa que durà a terme les activitats i l’Ajuntament ha fet una subvenció per tal que els preus siguen assequibles», ha assenyalat Sapena.

«Sí que s’han establit una sèrie de criteris que afectaven a les ràtios i, sobretot, a la inclusió dels xiquets i xiquetes amb necessitats educatives especials. Això últim ha sigut un requisit per part de l’Ajuntament, que pretén que aquests estiguen integrats a les escoletes i que cap persona reba un no per la seua condició», ha afegit.

Precisament per això, enguany serà la primera vegada que l’Enric Valor tinga escoleta. Aquesta ha rebut una subvenció de l’Ajuntament amb un import de 15.000 euros.

«Per tal que l’escoleta siga segura i que tots estiguen ben atesos, el ràtio d’alumnes per aula que cal tindre a aquest centre és molt inferior a la de la resta de casos. Degut a això, l’ajuda ha de ser superior a la que s’ha oferit als altres CEIP», ha destacat la regidora.

Per la seua part, Ballester ha donat les gràcies al departament d’Educació. «Ens han escoltat i ens han fet cas, per això hui en dia la nostra escoleta d’estiu pot ser una realitat. Ha sigut prou complicat i ha requerit molta faena, però ho hem aconseguit», ha assegurat.

«Estem molt contents i els nostres fills i filles trauran un important benefici d’aquesta experiència. És molt emocionant poder donar esta notícia i poder estar hui ací, moltes gràcies i esperem que això siga només el principi», ha finalitzat.

Write your comment here ...

Deixa un comentari