La plaça Major ha acollit aquest migdia la celebració del Dia internacional de l’Orgull LGTBIQ+ amb la lectura d’un manifest, a càrrec de Julen Camarena (CLGS Safor) i el desplegament de la bandera de l’arc de sant Martí a la façana de l’Ajuntament, davant la presència dels representants dels col·lectius LGTBIQ+ de la ciutat, l’alcalde, José Manuel Prieto, la regidora de Diversitat, Maribel Codina i altres membres de la corporació municipal.

Una jornada que ens recorda la importància de la diversitat, la inclusió i la igualtat. «És un dia per a alçar les nostres veus, per a celebrar la nostra identitat i per a recordar les lluites i victòries que ens han portat fins ací».

«El Dia de l’Orgull no és només una celebració; és un recordatori del camí recorregut i del qual encara queda per caminar. Fa més de mig segle, en els disturbis de Stonewall, valents individus de la comunitat LGBTQ+ es van alçar contra l’opressió i la discriminació. Gràcies al seu coratge i determinació, hem aconseguit avanços significatius en la lluita per la igualtat de drets. No obstant això, la nostra lluita no ha acabat. Encara hui, moltes persones de la comunitat LGBTQ+ enfronten discriminació, violència i exclusió. Hem de continuar treballant junts per a construir un món en el qual cada persona siga lliure de ser qui és, sense por a la persecució o al rebuig».

A pesar que les lleis espanyoles que defensen els drets de la comunitat LGTBIQ+ han sigut crucials per a promoure la igualtat i la dignitat de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere, asseguren, que la lluita per la plena inclusió i el respecte continua, i és vital que tant el govern com la societat civil continuen treballant junts per a garantir que aquests drets es respecten i protegisquen en la pràctica diària.

De fet, en 2024, l’Estat espanyol ha registrat un preocupant augment en els casos de LGTBfòbia. Segons el Ministeri de l’Interior, els delictes d’odi contra l’orientació sexual han augmentat quasi un 70% en comparació amb anys anteriors. Aquest increment es deu, en part, a una major sensibilització i a una major disposició de les víctimes a denunciar, encara que també reflecteix una persistent hostilitat cap a les persones LGTBIQ+ en uns certs sectors de la societat.

«Vull agrair a cadascun de vostés per ser ací, per la seua valentia, el seu amor i el seu suport. Junts, podem fer una diferència. Juntes, podem construir un futur més just i equitatiu per a tots. Feliç Dia de l’Orgull! Que aquest dia ens inspire a seguir avant amb esperança i determinació, sabent que estem construint un món millor per a tots nosaltres», ha conclòs el manifest.

Les sigles LGTBIQ+ representen un conjunt d’identitats de gènere i orientacions sexuals diverses. Cada lletra té el seu propi significat:

• L: Lesbianes

• G: Gais

• T: Persones Transgènere

• B: Bisexuals

• I: Intersexuals

• Q: Queer o persones que qüestionen la seua identitat de gènere o orientació sexual

Write your comment here ...

Deixa un comentari