La regidora delegada d’Educació, Esther Sapena, ha comparegut hui en una roda de premsa per tal d’informar que la Junta de Govern de hui dilluns ha aprovat el projecte de les activitats extraescolars i complementàries dirigides a la població d’entre 3 i 18 anys per al pròxim curs escolar 2024/2025.

L’edil ha denunciat que aquesta iniciativa funciona amb una subvenció que «arriba amb quatre mesos de retard, i només deixa 18 dies hàbils per poder presentar el projecte coincidint, a més a més, en temps vacacional».

Tal com ha afegit després, per culpa de la mala gestió de la Conselleria d’Educació, «molts municipis no podran arribar a presentar les seues propostes, per la qual cosa els seus xiquets i xiquetes i la seua població en general perdran moltíssimes oportunitats».

Respecte a la iniciativa, la regidora ha explicat que quan Conselleria aporte els més de 168.000 euros que demana aquest consistori tornaran a posar-se en marxa algunes de les extraescolars que ja es van oferir l’any passat, com ara la robòtica, els tallers de gravació de pòdcasts, els de doblatge de curtmetratges en valencià o els de música, entre altres opcions.

«Com a novetat, enguany aquestes activitats es duran a terme al mateix temps que els Patis Oberts, és a dir, en horari de 15 a 17. La intenció és dotar aquesta última iniciativa d’un contingut i una qualitat lúdica i educativa que fins ara no tenia», ha assenyalat Sapena.

Així doncs, tots els centres educatius que compten amb una jornada intensiva, impartiran aquestes formacions amb docents especialitzats a la vesprada. «Això vol dir que podran ensenyar coses que normalment no inclouen en les seues classes per falta de recursos», ha afirmat l’edil.

S’amplia la iniciativa ‘Patis Oberts’

A més a més, torna el curs pròxim la iniciativa ‘Patis Oberts’, posada en marxa de forma novedosa aquest curs pel departament d’Educació, en col·laboració amb el d’Esports, per tal d’ampliar l’espai lúdic i d’oci saludable dels barris fomentant l’esport, la cohesió social i el respecte pels espais públics.

Els patis obriran durant la franja horària que va des de les 17 a les 19 hores i comptarà amb més centres, passant de cinc a nou els col·legis adherits al programa, que enguany tindrà la participació del CEE Enric Valor. «S’han apuntat tots els centres públics de Gandia excepte el Roís de Corella, que té el seu pati en obres». No obstant això, en finalitzar els treballs, també han mostrat la voluntat d’afegir-s’hi, pel que seran 10, és a dir, la totalitat dels centres públics de la ciutat.

«Estic molt contenta perquè al final podrem obrir tres col·legis de Gandia cada dia de la setmana, cada un en un punt estratègic de la localitat perquè tots els xiquets i xiquetes puguen tindre aquesta opció prop de casa. Hi haurà dies temàtics, ja que farem ‘el dilluns de l’art’, ‘el dimarts de l’esport’, ‘el dimecres del joc’, etc.», ha destacat l’edil.

Quant al finançament de ‘Patis Oberts’, la regidora ha assegurat que el departament d’Igualtat ha demanat una subvenció del Pla Corresponsables per poder tornar a posar en marxa aquest projecte, que ajuda a les famílies del municipi a fomentar la conciliació de la seua vida laboral i personal.

«De nou, és la primera vegada que la Generalitat trau la convocatòria d’aquesta ajuda amb tan poc de temps de marge. La va presentar el dia 1 i els ajuntaments que vulguen demanar-la tenen fins al dia 15, que és festiu, per justificar els seus projectes», ha assenyalat.

«Fins ara era una subvenció nominativa i a principis d’any cada ajuntament sabia quants diners tenia per implementar totes les accions que volgueren fer en temps lectiu amb l’objectiu de fomentar la conciliació. En canvi, enguany no hi ha hagut escoletes gratuïtes perquè no s’havia tret cap subvenció i moltes localitats no tindran altres iniciatives perquè no compten amb el personal necessari per a poder arribar a presentar els seus papers», ha afegit.

Després d’aquesta declaració, ha assegurat que l’Ajuntament de Gandia treballa sense descans per no perdre cap d’aquestes subvencions i ha volgut denunciar públicament «l’actuació premeditada de la conselleria d’Educació en traure totes aquestes ajudes als mesos d’estiu i en un marge de justificació inassumible».

Finalment, ha esmentat que s’està contemplant la possibilitat d’incloure les escoletes d’estiu o l’escoleta matinera gratuïta al projecte que es presentarà abans del 15 d’agost i ha remarcat que, si Gandia té la possibilitat de començar les extraescolars i els ‘Patis Oberts’ a setembre és només gràcies al fet que el consistori destinarà una part dels romanents a dur aquestes iniciatives endavant.

«Pel que fa als diners, demanem a Conselleria que actue amb responsabilitat i siga conscient que hi ha una gran quantitat de xiquets, xiquetes i famílies que depenen de la seua administració», ha conclòs.

Write your comment here ...

Deixa un comentari