La primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació en funcions, Alícia Izquierdo, la regidora de Cultura i Turisme, Balbina Sendra, i Fèlix Cortés, director/organitzador de l’escola Emergents, han presentat aquest matí la tercera edició de l’escola de música d’estiu, que busca trencar motles i oferir una experiència educativa diferent. Del 30 de juny al 10 de juliol, a l’Escola de Música del Grau.

“És un projecte basat en l’estudi comunitari, en el treball per grups i en una metodologia centrada en la improvisació, el ritme i l’aprenentatge de l’instrument des del prisma dels combos i la música moderna. És a dir, no es tracta només de tocar millor un instrument, sinó d’aprendre a fer música junts, a escoltar-nos, a crear col·lectivament i a gaudir de l’expressió musical com una experiència compartida”, ha explicat Izquierdo.

A més, Emergents compta amb un valor afegit molt important: part del professorat són membres de grups de música en valencià tan coneguts com Auxili o Malifeta…

Parlem de músics que ja viuen els escenaris de manera professional, i que ara es posen al servei de la formació dels nostres joves. “Això és fonamental: oferim referents pròxims, gent del nostre territori que demostra que es pot fer música des de Gandia, en valencià, i amb vocació de futur. Un autèntic mirall per als i les joves que participaran en el projecte.

Des de l’Ajuntament de Gandia, i en concret des de la Regidoria d’Educació, estem apostant per una nova manera d’entendre l’educació: més viva, més participativa i més connectada amb la realitat cultural del nostre jovent”.

Per la seua banda, Sendra ha destacat la importància dels referents musicals que animen a futurs talents. “En clau cultural, Emergents és important perquè forma part de la nostra programació, però també perquè posa en valors els nostres músics. I en l’àmbit turístic, perquè mostra al visitant el nostre comboi, la nostra essència. Dins del que som, està Emergents”.

“El que nosaltres tractem, més enllà d’ensenyar coses concretes és, sobretot, amb la motivació. Que els xiquets i les xiquetes tinguen ganes de tocar l’instrument i que entenguen que tenen un paper en el seu instrument i en la música, siga el que siga, des de l’àmbit més professional o en l’àmbit d’afició”, ha explicat Cortés, membre també del popular grup Auxili.

La programació es treballa sempre en grups, sempre donant importància de treballar en equip. Es faran dues grans agrupacions, que són la Big Band i la banda, en les quals es treballen algunes de les peces que després interpretaran al concert final, amb la col·laboració de molts artistes. “Els xiquets i les xiquetes es motiven moltíssim el fet de poder estar en contacte, ja no sols amb els artistes que col·laboraran amb ells, sinó amb professors que formen part de bandes. Tenim a “Pollet”, de ZOO, Joan Marc, que formava part de la Gossa Sorda… Gent amb moltíssima experiència, amb moltíssim bagatge, que a banda que transmeten tot això, també trenquen un poc la barrera i el mite de l’artista i ells.

A banda del concert final, que és una de les activitats principals, amb la participació de la Maria, la Fúmiga, Auxili i Titana, també hi haurà el concert de combos, el dimecres a l’Auditori del Grau. Una activitat a la platja, per ensenyar-los a actuar de cara al públic, amb els seus companys i en àmbits més seriosos i més relaxats. A més, d’activitats d’animació, tallers de música, masters class, xarrades de músics convidats, una Jam Sessions i més sorpreses com, per exemple una xicoteta col·laboració en el Pirata…

Les inscripcions encara es poden realitzar a www.escolaemergents.com, amb un xicotet descompte també a la matrícula per a l’alumnat de l’Escola de Música del Grau.

Write your comment here ...

Deixa un comentari