El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat pel president de la Junta del Districte de Corea, José Manuel Prieto, ha assistit aquest matí a l’Escola Oficial d’Idiomes per a presentar el nou mural que forma part del project municipal Serpis Urban Art Project. A l’acte també han estat presents el director del centre, Joan Císcar, el co-coordinador del projecte municipal, Eloi Àngel, i l’artista encarregat de realitzar l’obra, Vicent Faus ‘Sola’.

Davant el gran colorit de la paret, González ha destacat el motiu del mural dins l’aposta de l’Ajuntament de Gandia per la cultura: “En aquest cas reivindiquem la comunicació i les llengües com a un vehicle de pau, de solidaritat, d’enteniment. A l’Escola Oficial, que juga un paper tan important a la nostra ciutat. Per tant, estem molt contents i esperem que en un futur hi hagen més murals i per això continuarem treballant per l’art urbà des de l’Ajuntament”.

El responsable de Cultura també ha reivindicat la compatibilització de l’art urbà amb la situació sanitària i ha emfatitzat l’autoria local de l’obra: “En aquests temps difícils l’art urbà ens permet compatibilitzar les mesures sanitàries en l’art i per això estem molt contents de que, dins de la situació actual, puguem obrir nous espais d’art. A banda, l’artista és de Gandia, que jo crec que era un dels objectius que teníem en aquest proiecte; alternar artistes de fora en gent de la nostra ciutat que té molt potencial. I en aquest cas ‘Sola’ ja és tot un referent artístic a Gandia”.

D’altra banda, Císcar ha incidit en la “pluralitat de llengües” reflectida en la diversitat cromàtica de l’obra, un treball artístic, ha afegit, «que també serveix per a visibilitzar la tasca de l’EOI a Gandia i al barri de Corea».

Per la seua part, Àngel ha volgut destacar el disseny gràfic del mural i ha avançat que la pròxima intervenció que es realitzarà a la ciutat també serà a càrrec d’un artista local.

Finalment, ‘Sola’ ha agraït el suport oferit per l’Ajuntament de Gandia i el departament de Cultura i ha assenyalat que ha volgut representar la confluència de cultures d’una manera abstracta a través d’un estil més gràfic.

Write your comment here ...

Deixa un comentari