La regidora d’Educació, Esther Sapena i el coordinador de la Universitat Popular de Gandia (UPG), Boro Mañó, han anunciat hui la programació que es durà a terme amb motiu del 40 aniversari de la institució.

«Han sigut quatre dècades ininterrompudes del funcionament, el treball i el projecte que desenvolupa aquesta entitat a la nostra ciutat, tant en l’àmbit cultural com en el social. Tots els governs que han passat per ací han cregut en ella i en tot el que ha aportat al municipi, ja que ha sigut un vehicle per a desenvolupar moltes iniciatives ciutadanes», ha assegurat l’edil.

Respecte a les activitats, l’agenda arrancarà dilluns que ve, 22 d’abril, i acabarà a les 12:30 hores del dissabte 27 amb l’actuació dels Dolçainers i Tabaleters de la Safor-UPG.

Al llarg de les jornades, es duran a terme diferents tallers oberts en els quals, entre moltes altres coses, la ciutadania podrà aprendre lettering, balls de saló, cort i confecció, ceràmica, cal·ligrafia japonesa, cosmètica natural o patchwork.

«Hem buscat que els tallers anaren creatius i diferents perquè la gent s’animara a provar-los», ha comentat el coordinador.

A més, hi haurà exposicions que reflectiran el treball que l’alumnat de la UPG ha realitzat al llarg del curs. Aquesta iniciativa constarà de dues mostres diferents: Art al Balcó i Fotografia.

La primera constarà de 24 llenços fets per les persones que assisteixen al curs de dibuix i pintura impartit per la monitora Lorena Gorrita. Les peces es penjaran dels balcons que envolten la UPG. «El dimarts 23 hi haurà un taller en el qual s’elaborarà un mural col·lectiu que també passarà a formar part de la mostra», ha comentat Mañó.

Per part seua, la segona estarà recolzada pels comerços del Centre Històric Comercial de Gandia i l’Associació Antic Mercat, els aparadors de la qual mostraran al públic una sèrie de imatges de temàtica variada seleccionades per l’alumnat del curs de fotografia que imparteix Pere Huerta.

Com a afegit, hi haurà una tercera exposició titulada 40 anys de la UPG. En aquesta, els visitants podran gaudir d’una mostra de fotografies, textos i fullets que recorreran la història de l’entitat des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Tant aquesta, com les anteriors mostres, podran veure’s des del dilluns 15 d’abril fins al pròxim 12 de maig, així com en la visita guiada que tindrà lloc el dissabte, 27 d’abril, entre les 11:30 i les 12:30 hores.

En últim lloc, durant la setmana es faran diferents classes en la plaça Loreto. El dilluns 22 i el dimecres 24 d’abril s’ensenyarà patchwork i dibuix i pintura de 9.30 a 13.30 hores.

El dimarts hi haurà una classe de macramé de 9.30 a 11.30 hores i el dijous 25 s’impartirà una altra de fotografia. Finalment, el divendres 26 d’abril hi haurà una classe de restauració de mobles que es farà entre les 9.30 i les 13.30 hores.

Mañó ha recordat que totes les activitats seran gratuïtes i estaran obertes al públic a excepció del taller de reciclatge tèxtil «Crea la teu Tote Bag», a càrrec de l’empresa de València, Tehuana Design. Aquest, que serà el dimecres 24 d’abril de 10.30 a 13.30 hores, costarà 5 euros i tindrà espai per a 15 persones.

A més, ha explicat que, per a participar en qualsevol de les propostes cal inscriure’s en les oficines de la UPG del 9 al 19 d’abril.

Per acabar, ha agraït, tant a l’Ajuntament com a les associacions i entitats col·laboradores, tot el suport i l’ajuda que ha rebut la UPG per organitzar aquest esdeveniment, i ha convidat la ciutadania a gaudir de les diferents activitats.

Programa complet

DILLUNS 22 D’ABRIL

17:30 h – 18:30 h

Taller de lettering.

18:30 h – 19:30 h

Taller de tall i confecció.

19:00 h – 20:30 h

Taller de Balls de saló.

DIMARTS 23 D’ABRIL

10:30 h – 12:30 h

Taller dibuix i pintura: lona conjunta.

Jocs tradicionals per a adults.

11:00 h – 13:00 h

Rally fotogràfic.

11:30 h – 13:30 h

Taller de manualitats.

Taller de cal·ligrafia japonesa.

16:30 h – 18:00 h

Taller de tall i confecció.

17:00 h – 19:00 h

Rally fotogràfic.

18:00 h – 20.30 h

Taller d’escriptura creativa.

DIMECRES 24 D’ABRIL

09:30 h – 10:30 h

Xarrada reciclatge textil UpCycling. A càrrec de Tehuana Design (València).

10:30 – 13:30 h

Taller de reciclatge textil: Crea la teua Tote Bag*. A càrrec de Tehuana Design (València)

*Preu: 5 €. Inscripcions en la UPG del 9 al 19 d’abril o fins completar aforament. Places limitades a 15 persones.

17:30 h – 18:30 h

Taller de lettering.

18:30 h – 19:30 h

Taller de tall i confecció.

DIJOUS 25 D’ABRIL

10:30 h – 12:30 h

Taller dibuix i pintura: lona conjunta.

Jocs tradicionals per a adults.

11:00 h – 13:00 h

Rally fotogràfic.

11:30 h – 13:30 h

Taller de manualitats.

Taller de cal·ligrafia japonesa.

17:30 h – 18:30 h

Taller de cosmètica natural.

DIVENDRES 26 D’ABRIL

Al llarg del matí es pintarà un graffiti en les portes metàl·liques de la UPG.

10:00 – 13:00 h

Taller de patchwork.

10:30 h – 12:30 h

Taller de ceràmica.

10:30 h – 11:30 h

Taller de polseres de macramé.

11:30 h – 12:30 h

Taller de clauers de macramé.

DISSABTE 27 D’ABRIL

Al llarg del matí es pintarà un graffiti en les portes metàl·liques de la UPG.

10:30 h – 13:30 h

Taller de reciclatge textil: Peça conjunta 40 Aniversari UPG. A càrrec de Tehuana Design (València).

11:00 h – 13:00 h

Tallers infantils de manualitats, ceràmica i lettering.

11:30 h – 12:30 h

Visita guiada exposició 40 anys de la UPG. A càrrec d’Ideari Coop.

12:30 h

Actuació dels Dolçainers i Tabaleters de la Safor-UPG.

CLASSES DE LA UPG A LA PLAÇA LORETO

• Exhibició de classes de la UPG a la plaça Loreto al llarg de la setmana del 22 al 26 d’abril.

DILLUNS 22 I DIMECRES 24 D’ABRIL

09:30 h – 13:30 h

Dibuix i pintura.

Patchwork

DIMARTS 23 I DIJOUS 25 D’ABRIL

09:30 h – 11:30 h

Macramé.

DIJOUS 25 D’ABRIL

19:30 h – 21:30 h

Fotografia: captem l’entorn físic de la Gandia que envolta la UPG.

DIVENDRES 26 D’ABRIL

09:30 h – 13:30 h

Restauració de mobles.

EXPOSICIONS

• Amb motiu del 40 aniversari de la Universitat Popular es podran visitar diferents mostres d’art realitzades per l’alumnat de la UPG així com una exposició pel recorregut d’aquesta entitat des que es va crear fins al moment actual.

DEL 15 D’ABRIL AL 12 DE MAIG

Art al Balcó

Mostra de llenços dissenyats per l’alumnat de dibuix i pintura de la UPG sota la direcció de la seua monitora, Lorena Gorrita. En aquesta mostra ha col·laborat el veïnat de la zona a través de l’Associació de Veïns i Veïnes del Centre Històric de Gandia.

Fotografia

Els comerços del Centre Històric Comercial de Gandia i de l’Associació Antinc Mercat col·laboren amb la mostra de fotografies preparada per l’alumnat de la UPG sota la direcció del seu monitor, Pere Huerta. Els aparadors i vitrines mostraran al públic imatges de temàtica variada, seleccionada per cada autor i autora, per commemorar el 40 aniversari de la UPG.

40 anys de la UPG

Pel corredor de la UPG es podrà gaudir d’una mostra de fotografies i textos que recorren la història de la Universitat Popular des dels seus inicis fins al moment actual. Imatges de les aules, la inauguració del nou espai a la Plaça Loreto, fullets dels primers cursos i activitats que es van oferir, la celebració del 25 aniversari així com altres activitats al voltant de la UPG. Un trosset de la història d’aquesta entitat que continua viva contribuïnt al desenvolupament integral de totes les persones i fomentant-ne la seua participació i integració en l’entorn sociocultural que habiten.

Write your comment here ...

Deixa un comentari