La regidora d’Educació, Esther Sapena, acompanyada de Pere Sirerol i Cento Carbó, músics integrants del grup About the Beat, han presentat aquest matí la cinquena edició del projecte «Som música», dins de marc de les activitats extraescolars i complementaries que el departament d’educació organitza cada curs escolar, una activitat que any rere any ha anat instaurant-se a la nostra ciutat amb una gran acollida per part dels centres educatius.

Enguany, concretament, han participat 16 centres educatius, públics i concertats de la nostra ciutat (d’un total de 18). Al voltant de 900 xiquets i xiquetes d’entre 10 i 12 anys, que després del treball i l’aprenentatge en cadascun dels seus centres al llarg de tot el curs escolar, finalment, el proper dijous dia 18 d’abril a les 10.30 a la nova plaça de la Salut al barri Roís de Corella, celebraran un encontre on ens delectaran amb un concert conjunt, acomplint també així amb la idea de descentralitzar els actes que s’organitzen des del departament, per donar les mateixes possibilitats de participació a tots els centres educatius de la nostra ciutat.

“La màgia d’aquest projecte, radica per una banda en la transversalitat de la matèria en la que es centra, la música, en l’originalitat i la innovació en la que aquest projecte la fa arribar als mestres i a través d’ells als infants i en la metodologia col·laborativa que utilitza, la qual aconsegueix al mateix temps que forma els mestres, propiciar un espai d’encontre, d’intercanvi d’experiències, de cohesió entre cadascun dels especialistes que participen”, ha explicat Esther Sapena.

Un projecte de ciutat, que utilitza la música com a punt de trobada i d’acció creativa, segons ha indicat Carbó: “El projecte té tres objectius: transmetre la idea que tothom podem fer música, reivindicar el fet musical; amb qualsevol objecte quotidià, que es pot transformar en instrument. Finalment, és una excusa per trobar-nos i fer música, fer rebombori junts per a trencar la monotonia a través del fet musical”.

Per la seua banda, Sirerol ha destacat la implicació del professorat dels centres educatius, al qual s’ha estat formant des de About the Beat. “Pensem que una manera de fer música diferent és possible, on tothom pot participar. De fet, hi estarà l’alumnat del CEE Eric Valor. La música és també una forma de relacionar-se».

“L’esdeveniment de dijous, no és més que el resultat de l’esforç dels centres educatius, encapçalats pels seus especialistes en música, dels xiquets i de les xiquetes i de tot un col·lectiu docent que dia a dia continua reivindicant i reclamant el necessari reconeixement a la importància de la formació musical en el programa educatiu i de la música en general per ser feliç en la vida”, ha conclós la regidora d’Educació.

Write your comment here ...

Deixa un comentari